• Ted Walker - Archieffoto

Van Gent Finaleweken: VCV kan kampioensfeest niet verpesten

VEENENDAAL Het liefst had VCV gezien dat Sliedrecht geen kampioen werd in Sporthal West, maar de bezoekers bleken simpelweg te goed. De schaal werd daardoor in Veenendaal uitgereikt aan Sliedrecht en de mannen van Hans Seubring bleven met lege handen achter. ,,Zij worden kampioen en wij moeten waken dat we niet eruit vliegen."

Jeroen van der Veer

Er is nog alles behalve een man overboord bij VCV, maar Wouter Pilon beseft ook wel dat er weer wedstrijdjes gewonnen moeten worden. De Veenendaalse volleybalheren zagen dit seizoen als opbouwjaar en staan nog zeven punten voor op de gevarenzone. ,,Maar een sportman wil altijd winnen en lukt dat niet, dan voelt een seizoen verloren. Toch is de realiteit anders, want we hebben naast die voorsprong ook twee duels minder gespeeld."

NERVEUS Tegen Sliedrecht verloor VCV de eerste set met 17-25 en het publiek van de bezoekers leek alvast een voorschot te nemen op de titel. Toch wisten de Veenendalers hen stil te krijgen en door de tweede set binnen te slepen (25-15), werd het spannend. ,,Zij mochten geen twee sets verliezen en je merkte toch dat zij een beetje nerveus werden."

Het goede niveau wist VCV vol te houden en ook in het begin van de derde set werd een voorsprong gepakt. ,,Maar daarna maken wij drie kansen niet af, komen zij in een flow en zijn wij weg", baalde Pilon. 

LEERSCHOOL Uiteindelijk ging ook het laatste deel verloren met 13-25 en kon de champagne ontkurkt worden. ,,Sliedrecht is een hele mooie club en die verdient het ook om naar de eredivisie te promoveren. Ze zijn sterk, erg talentvol en hebben een grote selectie. Het is 100% een aanwinst voor het hoogste volleybalniveau."

Daar is VCV nog lang niet en het zou ook nog wel even duren voordat het daar is. Toch is Pilon positief gestemd. ,,Dit jaar is voor ons heel leerzaam. Jonge spelers krijgen de kans en wij krijgen harde leerscholen voorgeschoteld. Het is nu de vraag hoe wij daarmee omgaan."

Zoals gezegd is de ploeg nog niet veilig, maar Pilon verwacht geen problemen. ,,Het zijn nog vijf duels en wij moeten de duels tegen de laatste twee gewoon zien te winnen."