• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VCV heeft degradatiespook niet verjaagd

VEENENDAAL Er is geen enkele ontsnappingsmogelijkheid meer voor de volleybalvrouwen van VCV en daardoor degraderen zij uit de tweede divisie. Voor de wedstrijd tegen Apollo waren er zaterdagmiddag diverse scenario's mogelijk, maar doordat de vrouwen slechts één set wisten te bemachtigen, konden deze weggegooid worden.

Jeroen van der Veer

Het is voor de vrouwen een lang seizoen geweest en dat werd tegen Apollo opnieuw zichtbaar. In de beginfase ging het goed mee met de hoger geklasseerde tegenstander, maar op het eind moest het toch toezien hij de bezoekers het voortouw namen.

GEEN FLOW TE PAKKEN Of hierdoor het seizoen verloren werd? Nee, dat is veel te makkelijk gezegd. Dat gebeurde al eerder dit jaar en eigenlijk zag je deze degradatie aankomen. Veel dames waren vertrokken en er moest gebouwd worden aan een nieuwe formatie.

Dit heeft veel tijd gekost en misschien wel meer dan dat men had gehoopt. Jonge talenten kregen de kans en de oudere speelsters moesten het voortouw nemen. Dit gebeurde, maar uiteindelijk bleek het niet genoeg. ,,Elke keer als we in een flow kwamen, was er weer een periode met rust en moesten we opnieuw beginnen", analyseerde speelster Kelly Bolink. ,,Dat heeft ons ook wel de das omgedaan."

PLEZIER Tegen Apollo verloor het de eerste set me 22-25, maar werd de tweede een prooi voor de Veenendalers. Door de 25-21 kwam er toch weer hoop in het VCV-kamp. ,,Na die tweede zaten we er goed in, maar dan krijg je twee serviceseries tegen en ben je weg. We kregen de passing daarna niet meer onder controle en het scorend vermogen was vandaag te weinig."

Toch bleven de vrouwen lachen en was er geen wanklank te horen. Bolink: ,,Volleybal is leuk en het is mijn passie. Uiteindelijk gaat het om plezier en ik denk ondanks dat we de laatste periode redelijk vaak hebben verloren, we met z'n allen toch plezier hebben gemaakt."

WEERSTAND Die mening deelt assistent-trainer Wieger Bouwman en hij bekent dat de degradatie en kwestie van tijd was. ,,Aanvallend pakten wij lang niet altijd onze kansen. Dan is het passend en verdedigend nog wel op orde, maar aanvallend komen wij te kort en dat is het gehele seizoen al zo. Dat is jammer."

Volgend seizoen moet VCV in de derde divisie verder zonder Bolink. De in Brabant woonachtige speelster gaat dichter bij huis spelen. Er blijft een talentvolle groep achter, die in de derde divisie moet acteren. ,,De tweede divisie is een mooi niveau voor die dames en je hebt echt geen derde divisie nodig om die speelsters lekker te laten volleyballen. Hoe hoger hoe beter. Ze hebben die weerstand juist nodig."

STRUCTUUR Twee seizoenen achter elkaar degradeert VCV nu en moet het nu weer bouwen, vindt ook Bouwman. ,,Vorig jaar vertrokken veel speelster die van buitenaf kwamen en dat moesten we anders oplossen. Dat is een stukje structuur waarmee we bezig zijn in de jeugd en het moet toch echt weer vanuit onszelf komen en daar zijn wij mee bezig. Daar gaan heel wat jaren overheen en dat is niet erg, maar het is jammer dat je degradeert. Maar goed, nu kun je zelf weer bouwen en dat is wat we nodig hebben."

* Later volgt een video.