• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VCV-dames spelen zich definitief veilig

VEENENDAAL De laatste thuiswedstrijd voor de vrouwen van VCV is winnend afgesloten. In een spannende pot won de ploeg met 3-2 van ZVH. ,,Hierdoor hebben wij ons definitief veilig gespeeld."

Jeroen van der Veer

De eerste set ging gelijk op tot 24-24 en daarna sloegen de vrouwen van Peter Spoelstra de laatste twee punten binnen. Met een 1-0 voorsprong op zak verloor het de tweede set kansloos met 25-14 en in de derde set kwam het weer op 24-24. Helaas voor de Veenendalers trokken de bezoekers nu aan het langste eind. 

,,Na deze 2-1 achterstand werd er nog een tandje bijgezet vanaf de start van de vierde set", aldus Spoelstra. ,,Lotte van Hal begon met serveren en serveerde  in vier services, drie keer een direct punt en daarmee werd meteen een voorsprong opgebouwd. Aan onze kant liep het op alle fronten als een trein en de set pakte we dan ook met 25-14."

In de beslissende vijfde set kwam VCV op een 8-4 voorsprong en liep het uit naar 10-4. Toch kwam ZVH terug tot 10-10 maar toonde de thuisploeg veerkracht en won het met 15-12. ,,Door deze overwinning staan we vijfde en de derde plek is met één wedstrijd te gaan nog haalbaar omdat de nummer drie maar een punt meer heeft."