• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VCV baalt in meerdere opzichten

VEENENDAAL Bij de volleybalheren van VCV was men niet tevreden over zijn eigen spel, maar al helemaal niet over de volleybalbond. Na een onderbreking van enkele weken werd de competitie afgelopen zaterdag weer hervat en coach Hans Seubring vond het niet kunnen dat er zoveel vrije weekenden in het competitieprogramma zaten. ,,Je begint gewoon weer helemaal opnieuw en het automatisme is verdwenen", sprak hij na de 2-3 nederlaag tegen Van Daal/DS.

Jeroen van der Veer

Natuurlijk hadden er oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden, maar dat was volgens Seubring niet realistisch. Zijn team wil en moet stappen maken en volgens hem was dat de afgelopen vijf weken niet mogelijk. Geen competitieduels en enkel en alleen trainen; het bracht de VCV-formatie niet veel verder.

,,De zoveelste rare streek van de bond", baalde VCV-coach Seubring. ,,Natuurlijk moeten wij naar onszelf kijken en winnen wij niet van Van Daal, maar de bond mag dat ook wel eens doen. Dat je vijf weken achter elkaar vrij bent is onverklaarbaar."

Toch begon het zaterdag goed aan de wedstrijd en werd Van Daal direct bij de keel gegrepen. Door een 25-18 eindstand werd de eerste set vrij overtuigend gepakt. Toen vervolgens ook de tweede een prooi was voor de Veenendalers (25-17), dacht het publiek na drie sets naar huis te kunnen.

Dit was echter niet zo en Van Daal vocht zich terug in de wedstrijd. De thuisploeg was het even helemaal kwijt en daarvan profiteerden de bezoekers. Na 23-25 en 27-29 was uiteindelijk een vijfde en beslissende set nodig.

Daarin sloeg Van Daal al snel een gat en zag het publiek bij Seubring iets wat men niet vaak ziet. De coach werd tijdens een time-out goed boos op zijn spelers. ,,Het was allemaal zo gezapig", verklaarde Seubring na afloop. ,,Ik moest dus even ingrijpen."

Het hielp gedeeltelijk, want VCV leek de set om te buigen, maar waren het toch de bezoekers die aan het langste eind trokken; 10-15. ,,Het is duidelijk dat we er nog lang niet zijn en daarom gaan we weer hard aan de slag om de volgende stappen te kunnen zetten."