• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Van Wijk kiest voor gezondheid en vertrekt bij VZC

VEENENDAAL Aan het eind van dit seizoen neemt trainer Ritske van Wijk afscheid van VZC. In aanloop naar de ManmeerCup-finale laat Van Wijk dit weten aan de buitenwacht. ,,Ik wil afscheid nemen met een promotie en de beker."

 

Jeroen van der Veer

 

Voor de vereniging komt het besluit van Van Wijk niet als verrassing. Zo had de oefenmeester in januari al aangekaart dat hij bezig is aan zijn laatste weken als hoofdtrainer bij VZC. ,,In 2014 heb ik een hartinfarct gehad en ik merk dat de sportieve stress mij teveel wordt", geeft Van Wijk aan als reden van zijn afscheid. ,,Ik kies voor mijzelf, mijn gezin en mijn lijf."

Hoe langer de 54-jarige denkt aan de komende periode, hoe meer het begint te kriebelen. ,,Natuurlijk wil ik afsluiten met promotie en de beker. Toch gun ik het die jongens meer dan mijzelf. Zij hebben er keihard voor gewerkt en ook Veenendaal verdient het om een waterpoloploeg op een nog hoger niveau te hebben. Daar moeten wij nu voor zorgen."

De toekomst als trainer is voor Van Wijk nog onduidelijk. ,,Ik ga heus nog wel een team trainen, maar niet op hoog niveau. Ik moet echt aan mijzelf gaan denken."