• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Van de Weerdhof wijst Veenendaal de weg

VEENENDAAL Het was misschien niet altijd even goed, maar bij voetbalvereniging Veenendaal stond Vincent Van de Weerdhof op. De middenvelder scoorde tegen AZ2000 drie keer en mede daardoor won de ploeg van Arco van Elst met 4-1. ,,Het waren zijn eerste goals voor onze club", sprak de oefenmeester trots. 

Jeroen van der Veer

Door een kopbal in de eerste helft van Van de Weerdhof kon de thuisploeg met een voorsprong de rust in en daarna duurde het tien minuten voordat de tweede treffer te bewonderen was. Zoals wel vaker pakte opnieuw Luuk van de Lustgraaf zijn doelpunt mee en werd de marge op twee gebracht. ,,Zij pakken vervolgens rood en wordt het makkelijker", aldus Van Elst. ,,AZ2000 kwam alleen maar om tegen te houden. Echt leuk voetbal kreeg je er niet door."

Nadat de bezoekers na een uur de rode kaart ontvingen, ging de Van de Weerdhof-show verder. Na zijn tweede van de middag deed AZ2000 nog wel wat terug, maar opnieuw was de verdedigende middenvelder trefzeker en daardoor werd de eindstand bepaald op 4-1. ,,In de groeps-app kwamen al berichten voorbij dat we nog altijd bovenaan stonden. Dat vind ik mooi en daar genieten wij met z'n allen van."