• Jeroen van der Veer

Van Gent Finaleweken: Van Asselt bewijst waarde voor Veenendaal

VEENENDAAL Vogelvrij mocht Sven van Asselt de 1-2 voor Veenendaal binnen koppen en daarmee nam de middenvelder zijn ploeg letterlijk en figuurlijk op sleeptouw. De middenvelder was tegen Oudewater de uitblinker en bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt. Uiteindelijk stapte de ploeg van Arco van Elst met een 1-3 overwinning van het veld.

Jeroen van der Veer

,,Ik moet zeggen dat het vandaag best lekker ging", sprak de bescheiden middenvelder na afloop van de winstpartij. ,,Ik merk dat ik steeds fitter word en kan belangrijk zijn voor het team. Het is lekker dat ik vandaag scoor, maar ook bij de 1-3 kan ik de bal onderscheppen, waardoor we een doelpunt kunnen maken."

De supporters zien eindelijk weer de Van Asselt als vanouds. Een blessure aan de knie hield de 23-jarige lang aan de kant en daardoor ontbrak er een belangrijke pion in de as van de Van Elst-brigade. De nummer zes van Veenendaal is een verbindingsspeler, die ook het vuile werk niet schuwt. Dat bleek ook tegen Oudewater, waarbij vrijwel geen enkel persoonlijk duel werd verloren. 

Toch was de eerste helft niet om aan te zien. De thuisploeg hanteerde, mede door het goede druk zetten van Veenendaal, de lange bal en de bezoekers bleken aanvallend onmachtig. Vooral Gert-Jan Snijders speelde een verloren wedstrijd en werd in de tweede helft, bij een 0-0 stand, ook naar de kant gehaald.

Met Jordy van Olderen en Mohamed Hassan Ali als verse krachten kreeg Veenendaal grip op het duel en na een lange bal van Stephan van Grootveld kon Alfred van Doorn alleen op de keeper aflopen. Hierbij maakte hij geen fouten en kwam de 0-1 op het scorebord. Lang ervan genieten kon Veenendaal niet, want binnen no-time lag de 1-1 achter doelman Guido Prins. De sluitpost riep hard 'los', maar sloeg naast de bal. ,,Ik had niet het gevoel dat we hier gingen verliezen", analyseerde Van Asselt. ,,Ondanks dat we nergens meer voor spelen, hebben wij onderling gezegd dat we alles moesten winnen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de vertrekkende trainer. Wij hebben onder hem super gepresteerd en willen het goed afsluiten."

Een rake kopbal uit een corner in de tachtigste minuut bleek de opmars te zijn voor de overwinning en in blessuretijd was het Hassan Ali die de 1-3 maakte. ,,Leuk voor hem natuurlijk. Hij valt in en ondanks de Ramadan geeft hij alles."

Met nog twee duels op het programma wil Veenendaal nog zes punten pakken. Met een heel groot wonder levert dit eventueel nog een periodetitel op, maar niemand rekent zich rijk. Ook Van Asselt niet: ,,Wij hebben het zelf tegen Houten verspeeld. Daar vergooiden wij het seizoen. Hoe dat kon? Geen idee, maar daar speelden wij echt niet zoals Veenendaal dat kan."

En daarom wordt er al met een schuin oog naar volgend jaar gekeken. Flinke namen werden aangetrokken en onder een nieuwe trainer wil Veenendaal een gooi doen naar de titel in de derde klasse. ,,Ik denk dat alle posities volgend seizoen driedubbel bezet zijn, maar dat is alleen maar goed. Concurrentie maakt je beter. Dat moet echt ons jaar gaan worden en ook wel voor mijzelf. Dit seizoen had ik toch die vervelende blessure, maar gelukkig ben ik nu weer helemaal terug."