• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Uitzwaaiwedstrijd DOVO zonder glans

VEENENDAAL Het 3-3 gelijkspel van DOVO tegen Achilles'29 zegt alles over het seizoen van de Veenendalers. De ploeg van Gert Kruys is te wisselvallig geweest, DOVO gaf amper thuis tegen de 'kleintjes' en het krijgt te makkelijk treffers tegen. Tegen de hekkensluiter uit de competitie stond het met 3-1 voor, maar ging het met een gelijkspel van het veld.

Jeroen van der Veer

Het moest een uitzwaaiwedstrijd worden met een grote lach, maar dat laatste kwam er niet. Diverse spelers, waaronder clubicoon Leon Toonen, namen afscheid van het thuispubliek en zij wilden dit doen met een grote winstpartij tegen het al gedegradeerde Achilles. 

Geweldenaar Joshua Patrick, die de club na conflicten gaat verlaten, scoorde voor rust zijn 33ste en 34ste doelpunt en daardoor kwam het voor rust op een 2-0 voorsprong. Na de onderbreking viel de 2-1, maar bracht Lars Middelwijk de marge weer op twee. ,,En dan mag je écht niet meer verliezen", vond ook Patrick. ,,Maar goed, zoals zo vaak dit seizoen... we krijgen te eenvoudig doelpunten tegen. Je zag dat de scherpte ontbrak en daardoor speel je met 3-3 gelijk."