• import

Van Gent Finaleweken: Time-out helpt VZC over dood punt

VEENENDAAL De altijd lastige uitwedstrijd tegen Het Y heeft het Veenendaalse VZC vrij eenvoudig gewonnen. De ploeg van Niels Aartse legde de basis van de overwinning in de tweede periode, waar een gat werd geslagen van vier punten. Uiteindelijk wonnen de waterpolomannen met 7-9 en kon de oefenmeester na afloop ook alleen maar tevreden zijn. ,,Ik ben geen moment nerveus geweest."

Jeroen van der Veer

Daarmee doelt Aartse op de periode tijdens de wedstrijd, want daarvoor was hij toch wat nerveus. VZC heeft het nooit makkelijk tegen Het Y en daarom waren de koppies strak gespannen. ,,We waren eenmaal bezig en toen had ik direct het gevoel dat het goed zou komen", sprak de coach na afloop. 

VOORSPRONG Dat gevoel werd bevestigd in de eerste twee periodes. Nadat de gelijke stand van 1-1 uit het eerste deel, werd de tweede met 0-4 gewonnen. Hierdoor wisselde het van kant met een 1-5 voorsprong.

HERPAKKEN Zo goed als het in de tweede periode was, zo slecht speelde VZC in de derde. ,,We waren het even helemaal kwijt. Tijdens een time-out heb ik ze gezegd dat ze het niet moesten verpesten en dit hielp blijkbaar."

De waterpolomannen herpakten zich knap en in het laatste deel van de wedstrijd werd de overwinning niet meer weggegeven. Door de 2-2 eindstand uit de vierde periode werd er uiteindelijk met twee punten verschil gewonnen. 

TITEL Het woord kampioenschap wordt desondanks niet meer in de mond genomen, al blijft Aartse geloof houden. Het is afhankelijk van koploper De Zaan, maar bij VZC weigert men de handdoek in de ring te gooien. ,,Al is er maar een kleine kans, wij moeten ervoor gaan. Lukt het niet meer, dan is het jammer, maar speel je jezelf wel in voor de play-offs. Daarom is het nu zaak om vertrouwen te krijgen en toe te werken naar een spannend slot van de competitie."

Doelpunten Aan de kant van VZC scoorde: Jeroen Westenbrink 2, Remco Bouman 2, Max Kunz, Jonie Brouwer, Robert Schinkel, Mark Jansen en Gilian Rijnsaardt.