• Archief BDUmedia

Van Gent Finaleweken: Talent verruilt Oranje Wit voor SV Panter

VEENENDAAL De 18-jarige Kees van Leeuwen speelt volgend seizoen in het shirt van SV Panter. De speler komt over van Oranje Wit en wil zich in Veenendaal nog meer ontwikkelen. 

Jeroen van der Veer 

,,Een jonge die al enige ervaring opgedaan heeft in het seniorenvoetbal en de vierde klasse", aldus William van Stempvoort namens SV Panter. ,,We hebben zelf geen jeugd en zijn hierdoor afhankelijk van liefhebbers die voor het spelletje gaan. Die jongens kunnen we een podium bieden en begeleiden naar een mogelijk volgende stap hogerop."

INVESTEREN In het verleden is dat ook gebleken met Corné Davelaar. Hij kwam op jonge leeftijd bij SV Panter, speelde daar twee seizoenen en maakte een flinke stap voorwaarts en gaat nu in de top van het amateurvoetbal bij GVVV spelen. ,,Soms moet je durven een stapje achteruit te doen en in jezelf te investeren om te groeien", aldus technisch man Gerard van de Pavert.

WELKOME AANVULLING ,,Of dat met Kees ook gaat gebeuren, gaan we zien. Hij kan zeker nog groeien met betrekking tot afmaken voor het doel, tactisch beter staan, maar hij is pas 18 jaar. Een welkome aanvulling voor de club en Kees zal zelf moeten bewijzen of hij bij het eerste elftal kan aanhaken."

KLEINE JONGEN De vader van Van Leeuwen, die voor het gemak ook Kees heet, speelde jaren in het eerste elftal bij SV Panter en daarnaast hanteerde opa Hein regelmatig de vlag bij het vijfde elftal van SV Panter. ,,Hij was als kleine jongen al vaak op het veld van de Panters te vinden. Kees heeft besloten om volgend seizoen de stap te maken en we gaan kijken hoever we gaan komen", aldus Van Stempvoort.

PLAAGGEEST ,,Kees is razendsnel, een plaaggeest voor menig verdediger in de vierde klasse en absoluut niet bang. Ik denk dat het goed is dat hij kiest voor regelmatige trainen en een club die hem kan en wil helpen om beter te worden. Het zou mooi zijn als meerdere jonge jongens hiervoor kiezen. Op de bank wegkwijnen tegen beter weten in bij een tweede elftal op jonge leeftijd, daar word je niet beter van."