• SKF

Van Gent Finaleweken: Tafeltennissters SKF zo goed als veilig

VEENENDAAL De eerste wedstrijd in de playdown is door SKF overtuigend gewonnen. De tafeltennissters uit Veenendaal wonnen met 3-0 van Avanti en daarmee is het zo goed als zeker van nog een jaar eredivisie. De vrouwen zijn simpelweg te goed om de playdown te spelen en dat wist ook de tegenstander. Binnen vijftig minuten was het gespeeld en kon Avanti puntloos naar huis. 

Jeroen van der Veer

,,Dit is eigenlijk voor niemand leuk", sprak Brenda Vonk, die met haar team net de play-offs voor de landstitel verspeelden. ,,Dat we binnen het uur klaar waren, zegt volgens mij meer dan genoeg."

Melanie Bierdrager, Brenda Vonk en Sharon Janssen wisten allen hun onderlinge partij te winnen en daardoor was het duel snel gespeeld. ,,We hebben aan de scheidsrechter gevraagd of het zonder pauze gespeeld kon worden, waardoor het nog sneller ging. Een van hun spelers was nog wezen stappen, de avond voor de wedstrijd. Dat geeft wel aan dat ze al wisten dat ze kansloos tegen ons waren."

Door de 3-0 zege is SKF eigenlijk al verzekerd van lijfsbehoud, maar toch moet het nog de return spelen. Een formaliteit? Vonk vindt van wel: ,,Dat gaan we niet verliezen. Nee, echt niet. Dat weten wij en dat weet Avanti. Het is wel leuk om erheen te gaan. Het is een gezellige club en ons derde herenteam moet daar ook spelen. We maken er iets leuks van met z'n allen."