• Ted Walker
 • Deze actie leverde de Panters aanvoerder een gele kaart op

  Ted Walker
 • De verdediging stond als een huis bij de Panters

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: SVP stunt tegen Advendo'57

VEENENDAAL Op het eigen veld heeft SV Panter voor een enorme stunt gezorgd. De tegen degradatie vechtende Veenendalers klopten kampioenskandidaat Advendo'57 met maar liefst 4-1 en dan mochten de bezoekers nog van geluk spreken dat de thuisploeg niet vaker de trekker wist over te halen.

Jeroen van der Veer

De tactiek die trainer Henne Taboas had uitgedacht bleek uitstekend te werken. Met flink wat mannen achterin en twee snelle aanvallers in de voorhoede, wist het Advendo'57 pijn te doen. ,,De jongens hebben het uitstekend gedaan", kon de trainer dan ook na afloop met een grote glimlach zeggen. ,,Enige nadeel is dat we te weinig hebben gescoord."

Het is raar om dat te horen uit de mond van een trainer die tegen degradatie vecht. Vooraf had Panter voor een punt getekend, maar de krachtsverhoudingen op het veld wees anders uit. Met hand en tand gooide de thuisploeg de beuk erin en daar had Advendo geen antwoord op. 

De uitstekende verdediging van Panter hield knap stand en zij zagen zelfs Aron de Kaste de eerste grote kans van de wedstrijd krijgen. Daarna was het de beurt aan de bezoekers, die een verdwaalde voorzet op de paal zag komen. ,,Dat is eigenlijk het enige moment waarop ik nerveus werd."

Het leek erop dat beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer moesten opzoeken, maar Dennis Quint dacht daar anders over. De snelle buitenspeler zocht een van zijn spitsen, maar via een been van een Advendo-verdediger kwam de bal rechtstreeks in het doel. ,,Hierdoor gingen we toch wat fijner de rust in", aldus Aron de Kaste, die door Quint werd gezocht. ,,Vooraf ben je blij als je een punt ging pakken, maar in de rust hadden we door dat er veel meer in deze wedstrijd zat."

Eigenlijk direct na de onderbreking zette Dwight Keeldar zijn ploeg op een 2-0 voorsprong en leek Panter vleugels te krijgen. ,,De verdediging van ons stond uitstekend", zag ook De Kaste. ,,Hierdoor konden wij voorin lekker ons ding doen."

Het publiek genoot van een vechtend Panter en kon tien minuten na rust opnieuw juichen. De Kaste bleek niet zelfzuchtig en liet Keeldar zijn tweede van de middag maken. ,,Het plezier in voetbal is weer terug", aldus de aangever op de 3-0. ,,Dat komt natuurlijk ook doordat we nu wedstrijden winnen. Op een of andere manier vallen de puzzelstukjes nu goed op zijn plek en hebben we in het team het geloof terug."

Een kwartier voor tijd liet De Kaste zien dat het inderdaad weer met vertrouwen speelde. De trukendoos ging open en daarbij liet hij de Advendo-verdedigers kansloos achter zich. Het leverde geen treffer op, maar het was alleszeggend voor de flow waarin zijn ploeg zit. Nadat Quint en Keeldar hadden gescoord kon de laatste aanvaller van de thuisploeg natuurlijk niet achterblijven. Na een goedlopende aanval, wist ook De Kaste zijn naam op het wedstrijdformulier te schieten. ,,Toch mooi dat alle aanvallers een doelpunt maken. Dat zegt wel wat."

Helaas kon Panter niet de nul houden, doordat het in de slotfase een strafschop cadeau gaf aan de bezoekers. Desondanks was er niemand die het daar over had. Taboas: ,,Tegen grotere ploegen speelt mijn ploeg altijd goed. Geen idee hoe dit komt. Als wij dit ook kunnen opbrengen tegen de op papier wat kleinere verenigingen, dan komen wij niet in de Finaleweken. Dan kunnen wij ons rechtstreeks veilig spelen. Ik heb het geloof daarin en volgens mij mijn spelers ook."