• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Succesvol debuut voor VRC-trainer Gaasbeek

VEENENDAAL In de eerste wedstrijd onder Jan Gaasbeek heeft VRC direct drie punten gepakt. Ondanks dat de oefenmeester slechts twee trainingen had met zijn spelers, werd Keizerstad met 1-2 verslagen. Hierbij was het direct een beslissing van de oefenmeester die de club de punten opleverde: ,,Ik zei tegen Mitch dat hij die vrije trap op goal moest schieten."

Jeroen van der Veer

De vrije trap werd bij een 1-1 stand gegeven en de klok gaf al negentig minuten aan. De bal lag redelijk ver van het doel en eigenlijk zou er een voorzet gegeven gaan worden. Daar stak Gaasbeek een stokje voor. ,,Die keeper was een grabbelaar en daarom wilde ik dat Mitch van den Berg schoot. Dat deed 'ie met succes en daardoor winnen wij op een hele gelukkig manier."

Want zijn team had het zwaar. In een periode waarin het per direct afscheid nam van Kees van Rijswijk moest er een bezoek gebracht worden aan Keizerstad. Een lastig ploegje, bleek ook zaterdagmiddag. ,,We kwamen via Mitch van den Berg op voorsprong, maar in de tweede helft maakte zij verdiend 1-1. Daarna ging het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen", analyseerde Gaasbeek zijn eerste wedstrijd als VRC-coach. 

Door de rake pegel in de allerlaatste minuut werden toch de drie punten gepakt. ,,Het veld was slecht en het complex had weinig sfeer. We hebben dus de punten gepakt en zijn direct weggegaan. Winnen is toch het beste medicijn na zo'n lastige periode. Hopelijk zorgt dit voor wat rust binnen de vereniging."

*Archieffoto