• Jan de Roo
  • Jan de Roo
  • Jan de Roo
  • Jan de Roo
  • Jan de Roo
  • Jan de Roo
  • Jan de Roo
  • Jan de Roo

Van Gent Finaleweken: Stunt van SV Panter blijft uit

VEENENDAAL De kans was niet al te groot, dinsdagavond werd het officieel. SV Panter is uitgeschakeld in de nacompetitie. Het team van trainer Ronald de Roos verloor de eerste wedstrijd thuis tegen FC Horst met 2-4 en kon de zaken niet rechtzetten in Ermelo. Uit bij FC Horst werd het ditmaal 2-1. Maar wat waren de Veenendalers er dichtbij. ,,Ik heb niet veel haren op mijn hoofd, maar ik zou ze er allemaal uit trekken bij die kans van Dwight."

Jurre Jochemsen

De stand was 0-1 in het voordeel van de Veenendalers toen Dwight Keeldar dé kans had om de voorsprong te verdubbelen. Op aangeven van de invallende aanvaller Dion Kroesbergen faalde hij oog in oog met de keeper. De Roos: ,,Ik ging al half juichend op de knieën bij die kans. Die had erin gekund en misschien wel gemoeten. Dan had ik het nog wel eens willen zien."

ALLEMAAL PRIMA De fase voordien leek er niets aan de hand voor de zuinig spelende thuisploeg. FC Horst leek het allemaal wel prima te vinden toen het lange tijd 0-0 bleef. Kansen vielen er met name voor rust nog wel te noteren, aan beide kanten ook wel. De grootste kans was voor Horst-speler Mischa Nagtegaal die met een zweefkopbal SVP-keeper Dennis Diepeveen tot een katachtige redding dwong. SVP liet zich ook niet onbetuigd. Gianluca Rosario Inzitari en Aron de Kaste waren dichtbij een treffer, maar wisten het doel niet te treffen.

MINDER KANSEN Na de pauze zakte het spelpeil en het aantal kansen zienderogen. FC Horst hoefde niet en SVP kon niet, tot aan de 77ste minuut althans. Invaller Reggi van de Heuvel scoorde beheerst waardoor het toch opeens spannend werd. Vlak daarna was het dus Keeldar die dé kans had om de score te verdubbelen, maar hij faalde oog in oog met doelman Valentijn Wellenberg. Toen vlak daarna de 1-1 viel (door een doelpunt van Elroy Martens), ebde het geloof aan Veenendaalse zijde weg. De 2-1 viel daarna ook nog, door Dennis Ruitenberg.

TROTS ,,Ondanks deze nederlaag overheerst de trots", liet Ronald de Roos niet na een pluim uit te delen aan zijn mannen. ,,Als je ziet hoe fanatiek de jongens vandaag waren en hoe we erin zijn blijven geloven, kan ik daar alleen maar blij mee zijn. Natuurlijk, ik kan slecht tegen nederlagen, maar de manier waarop we ons dit seizoen hebben getoond, ja, dan kan je nu, als je de balans opmaakt, best tevreden zijn. Het doel voor dit jaar was tenslotte om erin te blijven. En we speelden zelfs om promotie mee..."

TWEE GEZICHTEN Het tweeluik tegen FC Horst was er één van twee gezichten. ,,Ik vond dat we afgelopen zaterdag onvoldoende mentaliteit toonden, maar dat we dat vandaag goed hebben rechtgezet. Uiteindelijk kan ik wel zeggen dat het, ondanks deze uitschakeling, een prachtig seizoen is geweest."

Voor de ene Veenendaalse club ging het dus minder, met de ander een stuk beter. VRC ging naar de finale, zaterdag tegen hetzelfde Horst. De eerste wedstrijd komende zaterdag is in Ermelo (aanvang 14.30 uur), de return een week nadien in Veenendaal.