• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Sprookje van Veenendaal lijkt rampzalig eind te krijgen

VEENENDAAL Vol ongeloof keek Arco van Elst na afloop van het duel tussen Keizerstad en Veenendaal naar het scorebord. Het stond er toch echt; 3-0. Hierdoor heeft het niets meer in eigen hand, verspeelde het de titel en is het zelfs bang dat het volgende week een periodetitel misloopt. ,,Dit is echt heel zuur."

Jeroen van der Veer

Het seizoen voor Veenendaal is eigenlijk een sprookje, met hoogstwaarschijnlijk een rampzalig einde. Langere tijd was het met VRC in gevecht om de titel, maar door de nederlaag van Veenendaal kon de concurrent dit weekend de schaal omhoog houden. Voor Veenendaal was het uithuilen geblazen, want het wordt aankomend weekend flink rekenen.

MOBIELTJES ,,Ik zie nog mogelijkheden", was Van Elst optimistisch. ,,Als VRC volgende week zijn plicht doet en de andere uitslagen gunstig zijn, kunnen wij een periode overnemen. Voor dat scenario teken ik het liefst vandaag nog. We zullen zaterdag ongetwijfeld met mobieltjes op de bank zitten."

EFFECTIEF Dit was allemaal niet nodig geweest als Veenendaal van Keizerstad had gewonnen. Toch bleek de thuisploeg dodelijk effectief, al leek Veenendaal na een 1-0 ruststand terug in het duel te komen. Toch hadden zij het geluk niet mee en werden enorme kansen om zeep geholpen. Het trof de paal, 100 procent kansen werden niet benut en zelfs een strafschop van Jordy van Olderen leverde geen treffer op. ,,Wij namen daarna risico, waarna zij nog twee keer scoren."