• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Sprookje van Veenendaal gaat door in nacompetitie

VEENENDAAL Doordat De Treffers punten verspeelde tegen Candia'66 en Veenendaal op eigen veld met 2-0 van SKV won, gaat de ploeg van Arco van Elst de nacompetitie in. Hierdoor krijgt het sprookjesseizoen een mooi vervolg; in hun debuutjaar in de derde klasse heeft het nog altijd zicht op promotie naar de tweede klasse. ,,Iedereen is hier super blij mee, behalve mijn vrouw", sprak de trainer na afloop met een grote lach.

Jeroen van der Veer

Daarmee doelt de altijd sympathieke Van Elst op het feit dat hij samen met haar maar wat graag op de camping zit. Dat is geen publiekelijk geheim en zijn vrouw ging er eigenlijk vanuit dat dat het seizoen na zaterdagmiddag erop zou zitten en zij weekenden lang kon genieten op de camping. Niets is minder waar en daarom heeft Arco van Elst thuis wat uit te leggen. ,,Dat komt vast wel goed", sprak hij na een bloedstollende slotfase in Veenendaal. ,,Wij willen dit klusje afmaken en dat gunt ze mij wel."

Toch was het lang enorm spannend. Veenendaal had het lastig met SKV, dat nergens meer voor speelde en daardoor de aanval koos. De thuisploeg moest echter zelf winnen, anders was al het gereken na afloop niet eens nodig. Door een treffer van Stephan van Grootveld in de dertigste minuut kwam het op voorsprong en vanaf dat moment keken vrijwel alle supporters op hun mobiel. ,,Maar ik niet", aldus Van Elst. ,,Als we zelf punten verloren, had dat namelijk geen zin. We moesten dus geconsenteerd blijven." 

Dat deed het en toen Jordy van Olderen na een uur spelen de bevrijdende 2-0 tegen de touwen wist te koppen, begon ook Van Elst in het sprookje te geloven. 'Jongens, vasthouden. Candia'66 staat met 1-2 voor tegen De Treffers', schreeuwde hij naar zijn mannen in het veld. Dat vasthouden gebeurde en na de 2-0 winst werd er een direct een telefoontje gepleegd naar mensen die Candia'66 tegen De Treffers keken. Op dat moment stond het 2-2 en drong De Treffers aan. ,,Scoorde zij nog en wonnen ze in Rhenen, dan bleven wij met lege handen achter."

Maar dat scenario gebeurde niet. Op het moment van bellen viel in de slotseconde de 2-3 voor Candia'66 en daardoor wist Veenendaal zeker dat het in de nacompetitie gaat spelen. De eerste tegenstander wordt Hoevelaken, die aanstaande zaterdag naar Veenendaal moet komen. En dat is jammer voor mevrouw Van Elst, aldus haar man: ,,Nog nooit verloren van Hoevelaken, dus dat wil ik zo houden."

Bron video: Jeroen van der Veer