• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Sprookje Panter krijgt een vervolg

VEENENDAAL Het sprookje van sv Panter krijgt er na de 2-5 overwinning op SVM nog een hoofdstuk bij. Na de winterstop is het bij de Veenendalers gaan lopen en is de De Roos-machine niet meer te stoppen. In de eerste wedstrijd van de nacompetitie won het overtuigend en is het nog maar twee duels verwijderd van promotie naar de derde klasse.

Jeroen van der Veer

,,Ik heb net even een paar keer met mijn ogen moeten knipperen", sprak Ronald de Roos na afloop. Zijn ploeg liet, vooral in de eerste dertig minuten, goed voetbal zien en plaatste zich vrij eenvoudig voor de volgende ronde.  Het was dan weliswaar een slijtageslag, maar sv Panter liet zien dat het niet voor niets een ploeg met karakter wordt genoemd.

,,Deze trainingsweek heb ik wel eens getwijfeld aan een goede afloop", aldus de oefenmeester. ,,De analyse van de tegenstander was niet misselijk en ik weet niet… ik had er gewoon een hard hoofd in."
Zijn ploeg bewees het tegendeel en binnen drie minuten was het clubtopscorer Gerrold van Geenhuizen met een rake vrije trap die de wedstrijd openbrak. Amper vijf minuten daarna schoot SVM de bal in eigen doel en speelde Panter een gewonnen wedstrijd. ,,En dit gevoel werd versterkt doordat wij binnen het half uur ook nog eens de derde maakten. Toch waren we er op de bank niet gerust op. In zo'n nacompetitieduel kan van alles gebeuren."

Doordat Peter Doornenbal de belangrijkste man bij SVM uitschakelde, kwam de thuisploeg amper in de wedstrijd. Toch kon niemand bij de Veenendalers voorkomen dat vlak voor rust de 1-3 viel, waardoor het even spannend werd aan het begin van de tweede helft. Er kwam een kleine stormloop, maar Panter bleef staan en toonde karakter.
,,Het was bloedheet en dat merkte je ook aan de spelers. Alleen als je in een flow zit, voel je de pijntjes minder", zag De Roos. ,,Ik moet mijn spelers dan ook een heel groot compliment geven, want de weersomstandigheden waren niet fijn."

Na de 1-4 van Aron de Kaste kreeg SVM een penalty, die huizenhoog over werd geschoten. Een kenmerkend moment, vond de winnende trainer. ,,Dat zei alles. Je zag dat wij ze mentaal verslagen hadden. Wordt het 2-4, dan kan het nog spannend worden…"
Die kwam er zogezegd niet en invaller Mike Willemse gooide het duel definitief op slot. De 2-5, in de slotfase, was enkel en alleen voor de statistieken. ,,Wie had dit gedacht hé", glunderde De Roos. ,,We denderen door en dat is typisch voor ons clubje. We zijn weer opgestaan en zijn erin blijven geloven."

De ploeg moet in de halve finale het opnemen tegen Bunnik. Geen onbekende, weet ook de trainer: ,,In de voorbereiding verloren wij 8-0 van hen, dus we hebben iets recht te zetten. Zij hebben zaterdag met 5-4 in de verlenging gewonnen en zijn dus tot het uiterste moeten gaan. Wat de uitslag straks ook wordt; ik ben trots op mijn jongens. Het sprookje krijgt er nog een hoofdstuk bij…"