• Foto: Jeroen van der Veer/BDU

Van Gent Finaleweken: Sprokkelenburg gaat voor basisplaats bij VRC

VEENENDAAL Na Erik van de Putte is het VRC opnieuw gelukt een speler voor volgend jaar aan zijn selectie toe te voegen. In de persoon van Jesse Sprokkelenburg krijgt het een talent uit de DOVO-opleiding. ,,Ik ga weg bij DOVO omdat ik hier niet de kans krijg om me aan te sluiten bij het 1e elftal."

 

Jeroen van der Veer

 

In het tweede elftal van DOVO maakt Sprokkelenburg wel zijn minuutjes, maar hij wil ruiken aan het grote werk. Daarom moest hij niet lang nadenken toen VRC aan de bel trok. ,,Ik heb mijn keuze voor VRC gemaakt omdat ik mij daar denk beter te kunnen ontwikkelen, dit komt omdat ik hier de kans op speelminuten in een eerste elftal groter is."

 

Grote vraag is echter in welke klasse dit gaat gebeuren. Momenteel speelt de ploeg van Kees van Rijswijk in de tweedeklasse, maar vecht men tegen degradatie. ,,Als ze zouden degraderen dan zit er volgend jaar maar één ding op en dat is direct promoveren. Maar ik verwacht dat ze zich dit seizoen gewoon handhaven. Een club als VRC hoort niet in de derdeklasse thuis."