• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: SKF wint titanengevecht van Nieuwerkerk

VEENENDAAL Afgelopen zaterdag stond er een belangrijk duel op het programma tussen de gedeeld koplopers SKF en Nieuwerkerk, maar ook de wedstrijd tussen de meest scorende (SKF) en de minst gepasseerde ploeg (Nieuwerkerk). De heenwedstrijd was geëindigd in een 22-18 overwinning voor Nieuwerkerk en dus had de Veenendaalse ploeg iets recht te zetten. Met een krappe 22-21 zege werd die gedachte kracht bij gezet.

Michel Keulstra  

BEGINFASE Die winst werd vooral aan het begin van de wedstrijd gehaald. SKF stormde werkelijk uit de startblokken en stond in een mum van tijd met een straatlengte voor. ,,Ongekend hoe we begonnen. In de vorige wedstrijd tegen Nieuwerkerk verloren we nipt, dus we wisten dat we in eigen huis goede kans hadden om te winnen. Dat straalden we in het begin ook uit", zegt trainer Steven Brink. 

Daarmee slaat de oefenmeester de spijker op zijn kop. SKF streed voor iedere bal en de tegenstanders kregen geen moment rust. Daarnaast waren vrijwel alle afvallende ballen voor de Veenendalers, die vrijwel vanaf het begin de 'winning spirit' uitstraalden. De 14-6 ruststand was dan ook zeker niet vertekend en bij de spelers van Nieuwerkerk ontstonden irritaties. Een goed teken, maar er was pas één helft gespeeld. ,,Je weet dat de voorsprong eigenlijk nooit meer groter kon worden dan dit, dus we piekten vroeg en het was te hopen dat we niet te vroeg hadden gepiekt. Toch was natuurlijk het doel om ook de tweede helft te winnen", aldus Brink.

TERUGVAL De vrees dat zijn ploeg er nog niet was, werd in de tweede helft echter wel bevestigd. Beetje bij beetje snoepte de uitploeg punten af van de achterstand, vooral omdat steeds vaker met scherp werd gegooid, zag Brink ook. ,,Het is de verdienste van onze tegenstander dat zij puntje voor puntje terugkwamen, maar wij moeten het natuurlijk ook gewoon beter uitspelen."

Terwijl ook SKF af en toe nog een doelpunt maakte, kwam Nieuwerkerk angstvallig dichtbij. Toen de uitploeg voor het eerst sinds 1-0 weer op één doelpunt was gekomen werden de korfballers van SKF gered door de klok. De eindstand bedroeg 22-21 en zo kon alles en iedereen die de Veenendaalse ploeg een warm hart toedroeg opgelucht de handen in de lucht steken. ,,Voor mij zijn wij de terechte winnaar. Ik vind dat zij geen seconde recht hebben gehad op de winst en wij hebben deze zege echt zelf afgedwongen. Het is natuurlijk heerlijk dat we nu alleen koploper zijn", aldus Brink. 

VERSCHIL Het verschil tussen SKF in de zaal en op het veld is groot. Terwijl de ploeg in de zaal ternauwernood niet degradeerde, speelt het op het veld mee om het kampioenschap. Een verklaring voor dat grote verschil heeft Brink niet echt. ,,Het is op beide ondergronden dezelfde sport, maar toch geeft het een andere druk wanneer je in de zaal speelt. Wellicht zijn wij toch meer een veldploeg, hier stralen wij vertrouwen en klasse uit."

DOELSTELLING En dat kan zomaar eens gaan leiden tot een mooi seizoensslot voor de korfballers van SKF, nu de ploeg alleen bovenaan staat. ,,Aan het begin van het seizoen was de doelstelling in eerste instantie om te handhaven en als het even kon, om bovenin mee te draaien. Die eerste doelstelling hebben we al zo goed als gehaald en met de tweede doelstelling zijn we heel goed op weg. We gaan nu kijken wat er verder mogelijk is", aldus de oefenmeester.