• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Van Gent Finaleweken: SKF wint en blijft in overgangsklasse

VEENENDAAL Het is de korfballers van SKF gelukt. Ze blijven in de Overgangsklasse. In het beslissingsduel zaterdagavond tegen Antilopen uit Leusden werd degradatie naar de Eerste Klasse voorkomen. De Veenendaalse ploeg was, op neutraal terrein in Maarssen, met 20-17 te sterk. Hoewel het niveau niet hoog was, was SKF de bovenliggende partij over vrijwel de gehele wedstrijd, maar wist dat vaak niet in de score uit te drukken. De spanning maakte echter veel goed. ,,Het was ongelooflijk spannend, ook al was het niveau van de wedstrijd niet heel hoog. Maar we hebben zoveel energie in de wedstrijd gestopt en hebben dit echt als team gedaan", zegt SKF-trainer Steven Brink.

Michel Keulstra

AFRONDING Dat het zo spannend werd had SKF vooral aan zichzelf te danken. In een feestelijke, maar toch ook gespannen ambiance ging de Veenendaalse ploeg furieus en scherp van start en gaf direct haar visitekaartje af aan de tegenstander uit Leusden. De SKF-storm ging echter ook snel weer liggen en dat gaf Antilopen de kans om beetje bij beetje terug te komen, ook omdat de afronding aan Veenendaalse kant toch weer te wensen overliet. Dat zag Brink ook: ,,De afronding was op een gegeven moment weer niet zoals die moest zijn. Dat is eigenlijk het hele seizoen al zo, terwijl we dat op het veld niet hebben. Dat is ook de enige reden waarom we überhaupt in deze situatie waren beland en dat speelde ons ook deze wedstrijd weer parten."

DANIËL VAN MUNSTER Ondanks dat ging SKF toch met een ruime voorsprong de rust in, 9-6. Een zwak begin van de tweede helft zorgde er echter voor dat die voorsprong in een mum van tijd weg was, 10-10. Vanaf daar ging de wedstrijd een tijdje gelijk op en zo was het even onzeker of het overwicht echt wel voor lijfsbehoud zou zorgen. Op zulke momenten moeten echter de belangrijke spelers opstaan en dat gebeurde dan ook. Aanvoerder Daniël van Munster is de rots in de branding dit seizoen voor SKF en ook in de beslissingswedstrijd liet hij het niet afweten en scoorde veruit de meeste doelpunten. ,,Het is ongelooflijk fijn om zo'n speler in je team te hebben. Hij is altijd dreigend en doet de juiste dingen. In de afronding, maar ook in het samenspel met andere spelers. Die maakt hij ook beter", aldus Brink. 

Hoewel SKF dus niet echt los kwam van hun tegenstander, waren zij niet één keer op achterstand gekomen en dat zou ook niet gaan gebeuren. Want hoewel de precisie in de schoten van Antilopen wellicht beter was, gaven de hoeveelheid gecreëerde van SKF toch de doorslag. De ploeg had nog een eindspurt in huis en die was tegenstander Antilopen te machtig. Het vele publiek dat op de wedstrijd was afgekomen zag dat SKF de laatste minuten niet meer in de problemen kwam. ,,Zoals gezegd was de afronding, op een paar delen in de wedstrijd na, weer niet goed. Maar we hebben heel veel kansen gecreëerd en uiteindelijk hebben we het daar op gewonnen. Hoe dan ook, we zijn hier ongelooflijk blij mee."

VOLGENDE DOEL Met deze winst mag de Veenendaalse ploeg zich nog een jaar overgangsklasser noemen, maar hier stopt het volgens Brink niet. ,,We gaan dit echt wel even vieren, maar dit lijfsbehoud is pas het begin. Ons doel is om de Hoofdklasse te halen, dus hopelijk spelen we de volgende keer zo'n wedstrijd om het kampioenschap of om promotie."