• De mannen en vrouwen van SKF 1 moeten volgens de vereniging weer naar de hoofdklasse.

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: SKF wil weer naar de top

VEENENDAAL De succesjaren bij SKF moeten terugkomen en daarom gaat er binnen de vereniging flink wat veranderen. Momenteel acteren de korfballers in de overgangsklasse en als het aan de vereniging ligt, is dat straks verleden tijd. De trainingsarbeid wordt omhoog geschroefd en met een nieuwe trainer aan het roer moet SKF straks nog meer gaan meetellen in de korfbalwereld.

Jeroen van der Veer

,,Als we doorgaan zoals we nu doen, komen we er nooit." Een uitspraak van Bob de Jong, die de spijker op zijn kop slaat. De technisch man bij SKF maakte zelf de gloriejaren mee bij de vereniging, maar dit is al een tijdje verleden tijd. ,,Er moet dus iets gaan veranderen en met een nieuw topsportplan moet dit gaan gebeuren."

TRAININGEN Het plan is momenteel nog in ontwikkeling, maar twee belangrijke aspecten staan daarbij voorop. Momenteel traint de selectie twee keer in de week en daar gaat een trainingsmoment bijkomen. ,,We zijn nu aan het kijken hoe wij dit het beste vorm kunnen geven", aldus De Jong. ,,We hebben gepeild bij de huidige selectie hoe zij hier tegenaan kijken en veel spelers zijn enthousiast."

Daarnaast doen spelers op dit moment op eigen initiatief kracht- en stabiliteitstraining. Hier wil de club ook iets aan gaan veranderen. ,,We willen de schema's persoonlijker maken. Ieder persoon heeft iets anders nodig en daarom moeten de training op maat zijn. Dit is dan ook een punt wat wij gaan oppakken."

NIEUWE TRAINER Ontwikkelingen die clubman Bob de Jong alleen maar toejuicht, maar ook zeker daadwerkelijk noodzakelijk zijn. SKF betaalt spelers niet en de vereniging is momenteel voor toppers niet interessant genoeg om naar toe te komen. ,,Wij investeren heel veel in onze jeugdopleiding en zijn daar steeds succesvoller in. Zo komt er nu een hele talentvolle lichting aan. Daarnaast is SKF interessant voor spelers uit de omgeving die hogerop willen en zich sneller willen ontwikkelen."

Dit houdt ook in dat SKF zijn ogen open heeft als het gaat om aantrekken van nieuwe spelers. Buitenkansjes worden aangegrepen, maar deze hebben zich nog niet aangediend. Wel is SKF in gesprek met een mogelijke nieuwe trainer die na dit seizoen Steven Brink opvolgt. ,,Namen kan ik nog niet noemen", zegt technisch man Bob de Jong. ,,Maar het klopt dat wij momenteel met kandidaten spreken over het hoofdtrainerschap."

IN DE TOP Met een nieuw persoon aan het roer en met een nieuw topsportklimaat wil SKF dus weer de weg omhoog vinden. De hoofdklasse is de stip aan de horizon, terwijl het nu eigenlijk een vrij anoniem seizoen speelt in de overgangsklasse. Er valt dus nog veel winst te behalen en daar wil het zijn tijd voor nemen. ,,Natuurlijk is het doel om zo snel als mogelijk naar de hoofdklasse te gaan, maar dit moet wel met beleid gebeuren. Die stip aan de horizon gaan we dan ook wel bereiken, alleen wil ik er (nog) geen tijdsbestek aan hangen. Feit is wel dat SKF zich weer in de top van het korfbal wil mengen."