• Wim Verzijl

Van Gent Finaleweken: SKF-vrouwen winnen eerste halve finale

VEENENDAAL Dit weekend speelden de eerste teams van korfbalvereniging SKF een uitwedstrijd. De vrouwen wonnen in de eerste halve finale om het landskampioenschap met 3-2 van VTV. De heren wonnen overtuigend van Entac en kunnen daarmee handhaving in de eerste divisie bijna niet meer ontlopen.

Net als in 2014 en 2015 treffen de vrouwen in de halve finale om het landskampioenschap de dames van VTV. Brenda Vonk beet het spits af en trof een sterk spelende Tanja Helle. Deze wedstrijd ging met 3-0 verloren waarna Carla Nouwen (foto) met 3-1 wist te winnen van Sanne de Hoop. Tali Cohen verloor vervolgens in drie games van Jacintha de Hoop waardoor SKF, ietwat onverwacht, met een 2-1 achterstand de pauze inging. Na de pauze speelden Nouwen en Helle een mooie wedstrijd die uiteindelijk in drie spannende games door Nouwen werd gewonnen. In het beslissende duel maakte Vonk tot tweemaal toe een ruime achterstand goed en wist zij de derde game met ruimere cijfers binnen te halen.

Door deze 3-2 overwinning kan SKF volgende week, bij winst, plaatsing voor de finale veiligstellen. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 16 april, om 18.00 uur, gespeeld in het clubgebouw van SKF.

HEREN Het mannenteam van SKF kent een goed seizoen en lijkt af te stevenen op een veilige tweede plaats in deze eerste divisie. Dicky de Jong was tegen Entac in goede doen en wist achtereenvolgens Tom Coenen, Thijs Smit en Arjan Schotmeijer te verslaan. Pim Mostert en Pieter van den Berg voegden daar ieder twee punten aan toe doordat zij Schotmeijer en Coenen wisten te verslaan. Zij bleken beiden niet opgewassen tegen het gevarieerde spel van Smit. Het dubbel werd in de beslissende vijfde game verloren door De Jong en Van den Berg waardoor de einduitslag op 7-3 werd bepaald.

De voorsprong op de nummer drie bedraagt momenteel twaalf punten waardoor het zeer aannemelijk is dat SKF zich handhaaft in de eerste divisie. Op 16 april spelen de mannen een uitwedstrijd tegen de mannen van VTV.