Van Gent Finaleweken: SKF-vrouwen redden het niet (+video)

VEENENDAAL In de sporthal van VTV is het SKF niet gelukt om een plaats in de finale veilig te spelen. De tafeltennisvrouwen hadden in Veenendaal al met 0-3 verloren en daardoor was een overwinning in Nieuwegein noodzakelijk om er een derde wedstrijd uit te slepen. Die missie werd niet behaald en daardoor zit het seizoen voor de Veenendaalse vrouwen er op.

 

Jeroen van der Veer

 

Eigenlijk zat een winstpartij er geen moment in. Jasminka Oeij verloor haar eerste partij vrij kansloos (11-2, 11-4 en 11-5) van kopvrouw Lie en daardoor keek het al direct tegen een achterstand aan.

Carla Nouwen, die naar haar zwangerschap weer redelijk terug is op niveau, wist vervolgens een Veenendaals punt binnen te slepen door Sanne de Hoop te verslaan (11-7, 4-11, 4-11 en 2-11).

De ervaren speelster Brenda Vonk had daarna de taak om SKF op voorsprong te slaan. Tegen Van Bohemen werd het echter niet hetgeen wat men er van had verwacht en kwam de achterstand op 2-1 (11-9, 12-10 en 11-5)

De slotpartij tussen Lie en Nouwen werd er een van hoog niveau. Beide vrouwen wisten mooie punten te scoren en verwenden het publiek met aanvallend spel. De linkshandige speelster uit Veenendaal trok helaas aan het kortste eind (11-7, 11-2, 11-13 en 11-8), waardoor SKF met lege handen achter bleef.

,,Dit was het hoogst haalbare", sprak Vonk na afloop. ,,Het is nu nog moeilijk te realiseren, maar we moeten beseffen dat wij dit seizoen een goede prestatie hebben geleverd."