Van Gent Finaleweken: SKF verslaat Red Stars in strijd om lijfsbehoud

VEENENDAAL Dit weekend kwamen de eerste teams van SKF beiden in actie. Het vrouwenteam had zich al geplaatst voor de halve finales om het landskampioenschap, maar speelde in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gelijk tegen eeuwige rivale Dozy Den Helder. Het mannenteam vecht om lijfsbehoud in de eerste divisie en wist hierin een mooie 7-3 te behalen op Red Stars.

Zowel Dozy Den Helder als SKF hadden zich al met zekerheid geplaatst voor de halve finales om het landskampioenschap en wisten dat ze elkaar in de halve finale zouden ontlopen. In deze wedstrijd stond er dan ook weinig op het spel. Zowel Carla Nouwen, Jasminka Oeij als Tali Cohen wisten één wedstrijd te winnen. Oeij en Cohen wonnen van Yoeke Gunsing en Nouwen wist Melanie Bierdrager te verslaan. Nouwen verloor haar tweede wedstrijd in vijf spannende games van Ana Gogorita die in haar eerste wedstrijd Cohen in drie games versloeg. De laatste wedstrijd van de dag werd door Oeij in vijf games verloren van Bierdrager waardoor de uitslag op 3-3 werd bepaald.

Op 10 april treedt SKF in de eerste wedstrijd van de halve finale in een uitwedstrijd tegen VTV. De tweede (thuis)wedstrijd wordt gespeeld op 16 april in het clubgebouw van SKF.

MANNEN Het mannenteam van SKF wist de sympathieke heren van Red Stars met 7-3 te verslaan. Aan de zijde van Red Stars bleek Theo Boon een onneembare horde. Hij wist in zijn voorlopige laatste competitiewedstrijd zowel Pim Mostert, Pieter van den Berg als Dicky de Jong te verslaan. De overige wedstrijden gingen allen naar SKF waarbij Ronald Bogaard zich tot driemaal toe pas in de vijfde game gewonnen gaf. Door de overwinning heeft SKF de voorsprong op de nummer drie in de tussenstand vergroot tot zeven punten. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben de SKF-mannen een goede kans om handhaving in de eerste divisie af te dwingen.