• De ontlading bij Brenda Vonk na haar partij

  Ted Walker
 • Het geloof in de finaleplaats werd steeds groter

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • Brenda Vonk ging als een speer

  Ted Walker
 • Nouwen knokte zich ijzersterk terug

  Ted Walker
 • Even leek Carla Nouwen bijna met haar rug tegen de muur te staan

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Coach Kees Moers liet Cohen weer in zichzelf geloven

  Ted Walker
 • Tali Cohen keek door spanning snel tegen een 0-2 achterstand aan

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • De ontlading bij Brenda Vonk na haar partij

  Ted Walker
 • Winst in de derde game: De sportzaal ontplofte

  Ted Walker

Van Gent Finaleweken: SKF plaatst zich voor finale (video)

VEENENDAAL De SKF-vrouwen hebben zich door een klinkende 3-0 overwinning geplaatst voor de finale om de landstitel tafeltennis in Hilversum. Na een 3-2 overwinning en een 2-3 nederlaag was een derde partij nodig en daarin liet SKF zien dat het over ijzersterke dames beschikt.

Jeroen van der Veer

De partij begon direct met een enorme kraker, waarbij Carla Nouwen tegen Jacintha de Hoop mocht aantreden. Hierbij keek de speelster eigenlijk continu tegen een achterstand aan en leek ze ook niet geheel fit aan de wedstrijd te beginnen.

 

BABY De oplettende kijker kon al zien dat Nouwen in het shirt van collega Tali Cohen speelt en dat is niet zonder reden. ,,IConditioneel ben ik op dit moment niet helemaal top, omdat ik al bijna 17 weken zwanger ben", vertelt de speelster na haar overwinning.

Met een klein wondertje in haar buik wist ze zich ijzersterk terug te knokken. De eerste game werd dan wel met 11-9 gewonnen, maar vervolgens liet De Hoop zien dat ze zich niet zomaar gewonnen gaf. Door 9-11 kwam de stand weer gelijk, waarna het de beurt was aan Nouwen (13-11). Doordat De Hoop daarna met 6-11 won, moest er een beslissende game komen.

Hierin keek de SKF-speelster steeds tegen een achterstand aan van drie punten, maar na een time-out bij 3-6 gingen de remmen los. Ze vocht zich terug als een tijger en won uiteindelijk door 11-9 haar partij van De Hoop. 

 

GOED GESLAPEN Met een 1-0 voorsprong op zak, mocht Brenda Vonk haar partij beginnen tegen Tanja Helle. Waar ze in de twee vorige ontmoetingen kansloos met 3-0 verloor, bleek Vonk nu zorgeloos te spelen. ,,Vorige keer sliep ik de nacht ervoor slecht door de zenuwen", bekent Vonk. ,,Nu heb ik uitstekend geslapen en ging de wedstrijd ook goed."

Daarvan bleek geen woord gelogen, want Vonk ging als een speer. De eerste game werd met 12-10 gewonnen en ook de tweede game ging met dezelfde cijfers gewonnen. Toen ook de derde game met 11-7 gewonnen werd, ontplofte de sporthal. Het geloof in de finaleplaats was enorm en de liederen waren weer als vanouds te horen.

 

BLESSURE Tali Cohen mocht het daarna opnemen tegen Sanne de Hoop, waarbij ze wist dat zij SKF naar de finale op 5 mei kon slaan. Met dat in het achterhoofd bleek Cohen toch wat gespannen en keek ze als snel tegen een 0-2 achterstand aan.

Een bemoedigend praatje van coach Kees Moers zorgde er vervolgens voor dat Cohen weer in zichzelf ging geloven en werden er drie partijen achter elkaar gewonnen. Een uitstekende prestatie, helemaal omdat de speelster pas net terug is van een blessure. ,,Het gaat gelukkig steeds beter", vertelde Cohen na de overwinning van SKF. ,,De spuit heeft zijn werk gedaan."

,,Tali sukkelt al het hele jaar met schouderblessure en het is nu gewoon een kwestie van zelfvertrouwen en dat uitstralen", aldus Carla Nouwen. ,,Dat is wat wij haar bij de 2-0 achterstand meegaven. Ik ben echt trots op haar dat ze het heeft omgedraaid." 

 

HILVERSUM Door de overwinning kunnen de dames zich op gaan maken voor het duel op 5 mei. Dan is Den Helder in Hilversum de tegenstander in de landelijke finale. ,,Wij gaan nu echt knallen", waarschuwt Nouwen alvast de tegenstander. ,,We hebben nou twee keer in die finale gestaan en we gaan nu voor een aantal punten in Hilversum. Dat verdienen we wel na een jaar keihard werken."

Op de vraag of Nouwen daar bij is, is Nouwen duidelijk: ,,Als het zo blijft gaan dan ben ik er zeker bij. De zwangerschap staat op een, maar ik ga er vanuit dat mijn buikje dan nog niet zo groot is." Bij het horen van de uitspraak breekt Vonk met een grote lach op haar gezicht in: ,,Die kleine wacht maar eventjes met groeien."