• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: SKF niet voorbij KVS/Maritiem

VEENENDAAL Vorige week sprak trainer Steven Brink van SKF korfbal nog over drie 'finales', die zijn ploeg nog zou moeten spelen om het kampioenschap te kunnen binnenhalen. Er werd toen namelijk gewonnen van Valto en zo werd de koppositie overgenomen. Echter, met veel ploegen die dicht op elkaar staan wist de koploper dat ieder puntverlies alsnog genadeloos zou kunnen worden afgestraft.

Michel Keulstra

GELIJKSPEL Zaterdag, in de eerste finale tegen KVS/Maritiem, kon echter niet de benodigde winst worden binnengehaald. De wedstrijd eindigde in een 20-20 gelijkspel, terwijl SKF nog ging rusten met een 9-7 voorsprong. Tegen de verwachting in heeft de Veenendaalse ploeg toch nog alles in eigen hand. ,,Nieuwerkerk heeft verloren, maar Fiks heeft wel gewonnen. Zij staan nu dan ook gelijk met ons, maar in de volgende wedstrijd over twee weken spelen we uit tegen Fiks. Dat wordt een sleutelduel, maar we hebben dus alles nog in eigen hand", aldus Brink.

Net als vaker dit seizoen speelde de ploeg van de oefenmeester weer een sterke eerste helft, waarin de voorsprong werd gepakt. Toch zag het de tegenstander, ditmaal KVS/Maritiem, opnieuw terugkomen. Het gelijke spel was volgens Brink wel terecht, zijn ploeg verdiende niet meer. ,,Gezien het spelbeeld is deze puntendeling niet meer dan terecht. We gingen dan wel met een voorsprong rusten, maar we konden vooral de tweede helft aanvallend geen vuist maken. We creëerden wel veel doelpogingen, maar we lieten teveel kansen onbenut."

BIJZONDER Toch wil de SKF-trainer ook iets positiefs uitlichten en dan vooral één speler in het bijzonder. Vorige week drukten Bram Grijzenhout en Tessa van den Bos al hun stempel op de ploeg en vandaag was er met Bart Mast opnieuw een speler die er bovenuit stak. ,,Verdedigend was Bart Mast vandaag ijzersterk. KVS/Maritiem heeft het vandaag met drie verschillende spitsen tegen hem geprobeerd, maar ze konden het allemaal niet bolwerken."

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft SKF dus nog steeds alles in eigen hand. Over twee weken wordt er eerst gespeeld in de uitwedstrijd tegen Fiks. Beide ploegen staan gelijk op zestien punten en zo kunnen allebei de ploegen een grote stap zetten naar het kampioenschap. Echter zit ook Swift nog op het vinkentouw. De ploeg uit Middelburg staat maar twee punten achter op de twee koplopers. SKF sluit de competitie zaterdag 2 juni af met een thuiswedstrijd tegen Sporting Trigon.