• Fysiotherapie Scheepjeshof/SKF dames 1

    Tafeltennisvereniging SKF

Van Gent Finaleweken: SKF moet de playdown in

VEENENDAAL De vrouwen van tafeltennisvereniging SKF moeten zich gaan opmaken voor de playdown. Jarenlang waren zij een vast gezicht in de finale voor de landstitel, maar dit seizoen is alles anders. Zondag moest het 6-0 winnen van Vriendenschaar om in de finale te komen en het faalde in die missie.

Jeroen van der Veer

De ploeg van Rinie Kling werd door de 5-1 overwinning vijfde en dat was nét te kort om een mooi eind van het seizoen te krijgen. Dit komt mede door de afwezigheid van kopvrouw Carla Nouwen. Zij ontbrak wegens een zwangerschap en daardoor moest het drietal Brenda Vonk, Melanie Bierdrager en Sharon Janssen het doen.

Een dreun volgde toen in de tweede partij laatstgenoemde tegen puntverlies aanliep en de vrouwen wisten daardoor dat het een lastig verhaal ging worden. Doordat concurrenten Weste en VTV tegen elkaar speelden en beide genoeg punten haalde om bij de top vier te horen, gaat SKF niet de finalepoule in. ,,We hebben het zelf laten liggen", wist ook Brenda Vonk. ,,Je hoort van hen gewoon 6-0 te winnen."

Nu moet SKF zich opmaken voor twee duels tegen Avanti uit Hazerswoude en wil het vijfde worden. ,,Dat gaat ook gebeuren", is Vonk stellig. ,,Eigenlijk horen wij simpelweg bij de beste vier te staan. Dat is jaren zo geweest. Maar goed, zonder Nouwen waren we daar ook kansloos. Dat scheelt weer een rit van vier uur. Tegen Avanti moet je eigenlijk twee keer 3-0 of 3-1 winnen. Dat zijn we aan onze stand verplicht."