• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: SKF maakt het zichzelf onnodig moeilijk

VEENENDAAL Tegen en bij Dos Kampen heeft SKF het zichzelf lastig gemaakt, maar wist het wel de volle twee punten mee naar Veenendaal te nemen. De korfbalmannen en vrouwen speelden vooral in de eerste helft uitstekend korfbal en maakten daarin het verschil. Toch liet het zijn tegenstander terug in de wedstrijd komen, maar werd het duel vakkundig uitgespeeld; 30-31.

Jeroen van der Veer

Het publiek werd zaterdagavond bij Dos Kampen de grote winnaar. Maar liefst 61 treffers kregen zij te zien en daarbij maakte vooral SKF het onnodig spannend. In de beginfase leek er geen vuiltje aan de lucht. SKF scoorde zijn treffers eenvoudig en makkelijk en Dos Kampen volgde wat. Dit resulteerde in een 12-18 tussenstand en met zes punten verschil konden de spelers van Steven Brink (die zaterdagavond afwezig was) de kleedkamer opzoeken.

Na de onderbreking gingen de Veenendalers door waarmee het gebleven was. Het maken van doelpunten ging ze eenvoudig af en de marge werd zelfs even op tien gezet. Uiteindelijk kwam de tussenstand op 22-28 en met nog een kwartier op de klok leek de overwinning wel zo goed als zeker. 

Toch was niets minder waar en de thuisploeg begon gas te geven. Ze kropen puntje bij puntje bij en bij een stand van 26-28 werd het weer een echte wedstrijd. Ondanks dat het 29-29 werd, bleef SKF geloof houden en door Daniel Munster en Sarah van der Meer werd de overwinning toch nog gepakt.