• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: SKF maakt het Wageningen lastig (update)

VEENENDAAL] De korfballers van SKF bleven zaterdag lang in de buurt van nummer twee Wageningen, maar de Veenendalers moesten uiteindelijk toch het hoofd buigen. In Wageningen werd het 15-13 voor de gastheren.

Na de zeperd van SKF vorige week thuis tegen DOS'46 (16-32 nederlaag), had de ploeg dinsdagavond wat vertrouwen getankt. In een oefenwedstrijd werd ereklasser Dalto/BNApp.nl met 22-20 verslagen. Met dat vertrouwen gaf SKF de nummer twee van de ranglijst lang goed partij. De omstandigheden waren niet ideaal voor veldkorfbal en dus waren doelpunten heel schaars deze middag. Na een kwartier stond een schamele 2-2 tussenstand op het scorebord. Via 6-6 was het uiteindelijk Wageningen dat bij rust een klein gaatje had geslagen, 8-6.

Na rust liep Wageningen in eerste instantie iets verder weg, maar met nog ongeveer tien minuten op de klok, stond SKF weer op een punt, 13-12. Maar Wageningen maakte de klus toch af en trok met 15-13 aan het langste eind. Omdat ook directe concurrenten De Hoeve en Oost Arnhem verloren, deelt SKF nog altijd de laatste plaats met deze beide ploegen. Alle drie de ploegen staan op vier punten. Komende zaterdag wacht een cruciale wedstrijd in Friesland tegen De Hoeve, ouderwets op echt gras.

Doelpunten SKF: Daniël van Munster 4, Kevin IJzerman 4, Karin vd Brink 3, Helen vd Lagemaat, Bram Grijzenhout.