• Degradatiekraker Oost-Arnhem - SKF op het sportpark De Paasberg.

    berrydereusfotografie.nl
  • Degradatiekraker Oost-Arnhem - SKF op het sportpark De Paasberg.

    berrydereusfotografie.nl
  • berrydereusfotografie.nl
  • berrydereusfotografie.nl

Van Gent Finaleweken: SKF leeft nog (+video)

VEENENDAAL De Veenendaalse korfbalvereniging SKF heeft door de winst te pakken op de directe concurrent Oost-Arnhem degradatie voorlopig afgewend. In een 'praktische' wedstrijd wisten de Veenendalers pas in de tweede helft het tij te keren en een voorsprong te behouden. En met succes, want na 70 minuten bleef de stand van 17-18 in het voordeel van SKF op het bord staan. Door de winst ligt het lot van de Veenendalers de komende week in handen van de concurrentie.

 

Marc Satijn

Al voorafgaand aan de wedstrijd werd door de begeleidersstaf betoogd niet te kunnen leven met het idee dat na deze wedstrijd het doek al zou vallen voor de Veenendaalse club. Dat gevoel werd niet weggenomen na het beginsignaal, want al in de eerste minuut wist Oost-Arnhem de club op een achterstand te krijgen. Daar bleef het niet bij, want met twee extra klappen stond SKF na vijf minuten met drie doelpunten achterstand op het veld. Pas door toedoen van Kevin IJzerman werd het door een strafworp 3-1, en deed SKF weer mee in de wedstrijd.

Diezelfde IJzerman werd in een time-out door de coach aangesproken op zijn slechte spel en kreeg te horen dat bij een gelijkblijvend functioneren er een wissel zou plaatsvinden. ,,Ik speelde ook écht slecht in de eerste helft", aldus IJzerman. Toch kwam hij én SKF in de tweede helft - die met een 9-8 achterstand werd gestart - weer in het spel en wist hij het spel naar zich toe te krijgen. ,,Eerst wist ik de korf niet te vinden en konden mijn medespelers mij ook niet bereiken", stelt de nummer 6.

TERUGKEER Toch begon ook de tweede helft niet positief voor de ploeg en kwamen ze na één minuut alweer op een 10-8 achterstand. Maar het bleek geen herhaling van zetten te zijn van de eerste helft, en de ploeg wist ook direct terug te slaan en de stand op 10-9 te krijgen. De rest van de tweede helft kon zowel Oost-Arnhem als SKF goed meekomen en bleef de stand continu gelijk opgaan. Pas na 18 minuten wisten de Veenendalers het tij te keren en een voorsprong te verkrijgen.

WINNEND DOELPUNT De grote genadeklap van SKF kwam door speler Bart Mast, die het 'winnende' doelpunt wist te maken. ,,Op dat moment wist ik dat uiteraard nog niet, maar dat éne doelpunt weet wel de rest van mijn 'slechtere' spel goed te maken", aldus Mast tevreden achteraf. Door zijn toedoen kwam SKF op twee punten voorsprong en wisten zij een finaleactie van Oost-Arnhem doorstaan. ,,Met geluk, want voor mijn gevoel speelden wij echt niet goed vandaag", aldus Mast.

Dat laatste werd ook beaamd door de coach. ,,Het spel was gewoon praktisch en alles behalve mooi, van beide ploegen uit", aldus Sprangers, die wel dolgelukkig was met de eindstand op het bord. ,,We hadden één doel: en dat was winnen", vult hij aan.

LOT Het lot van de Veenendalers ligt vanaf nu niet meer in eigen handen. De andere directe concurrent - De Hoeve - zal moeten verliezen zondag om SKF in de race te houden. ,,Het enige wat wij nu nog kunnen doen is volgende week winnen… meer kunnen wij gewoon niet", beamen de spelers en de coach. Voorlopig is degradatie afgewend en kan de winst van zaterdag worden gevierd met een drankje. Extra trainen zit er volgens Bart Mast niet in. ,,Wij zullen het trainingsveld deze week deels moeten afstaan aan schoolkorfbal", vertelt hij, waarna hij aanvult dat het dáár niet aan mag liggen.

Of de club in de competitie blijft, of dat de winst van vandaag alleen maar een uitstel van executie blijkt, zal later blijken. Eerst speelt morgen De Hoeve bij SCO, en vervolgens woensdag bij DOS'46. De Hoeve mag geen punt pakken, anders valt het doek voor SKF al voor de laatste wedstrijd, zaterdag thuis tegen SCO.