• * Archieffoto

    Jeroen van der Veer

Van Gent Finaleweken: SKF heeft het in eigen hand

VEENENDAAL Met nog vier wedstrijden te gaan hebben de korfballers van SKF de beste papieren om kampioen te worden. Dit komt mede door afgelopen weekend, waarin de Veenendalers zelf wonnen en de concurrentie verloor. Hierdoor is er een gat van twee punten ontstaan en begint de titeldroom te leven.

Jeroen van der Veer

Maar wat zag het er beroerd uit voor SKF in het duel tegen OWK. In de beginfase van de wedstrijd leek SKF niet bij de les en was men zelfs bang dat het een dramatische middag ging worden. Ondanks dat het veldspel best prima was, gingen de ballen maar niet door de korf. De thuisploeg schoot wel met scherp en daardoor kwam het op een 6 tegen 0 voorsprong.

KARAKTER ,,We wisten dat het veld groot was en dat we van te voren een lange reis moesten afleggen", verdedigde coach Steven Brink de dramatische start. ,,Dat zijn dingen die wel hebben meegespeeld. Toch speelden wij zeker niet onaardig, maar scoorden we maar niet. Bij 6-0 heb ik een time-out genomen en daarna ging het lopen."

De Veenendaalse korfballers vochten zich terug tot 6-4 en vanaf dat moment was het weer een echte wedstrijd. Het geloof ging weg bij OWK, terwijl deze juist groeide bij SKF. ,,Toch ga je met 9-5 de rust in en dan baal je wel. Mijn spelers hebben enorm veel karakter getoond in de tweede helft."

Daarin kwam het namelijk terug tot 11-11 en gingen de Veenendalers er zelfs overheen. Met 12-14 op het scorebord maakte Brink zich niet meer ongerust en viel de 14-15 pas in de laatste seconde. ,,We zijn met de schrik vrijgekomen, maar winnen wel. Het maakt niet uit hoe; als we maar de punten pakken. Dat hebben we gedaan en je zag grote opluchting en vreugde bij de spelers."

Die werd groter toen bekend werd dat de concurrentie bij de hekkensluiter uit Leusden punten verspeelde en daardoor staat SKF nu twee punten los ten opzichte van de nummer twee. De titelkoers is overduidelijk ingezet, al is er nog een lange weg te gaan. ,,Natuurlijk brengt dat druk met zich mee, maar dat is niet erg. We willen voor de hoofdprijs gaan en je merkt dat het steeds meer begint te leven. Het is nu aan onszelf om het veldseizoen te bekronen met een prijs."