• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: SKF heeft de schaal al met één hand vast

VEENENDAAL De 13-19 overwinning op Unitas heeft ervoor gezorgd dat SKF een uitstekende uitgangspositie heeft. De concurrent voor de titel won dan ook wel, maar met nog twee duels te gaan hebben de Veenendalers een voorsprong van twee punten en op de laatste speeldag speelt het tegen de directe concurrent DOS.

Jeroen van der Veer

,,Ik wil nog niet op de zaken vooruit lopen", aldus coach Steven Brink. ,,De kaarten liggen gunstig, maar we moeten nog twee duels knallen. Na ons zaalseizoen hebben we op het veld tot nu toe een cleansheet en dat willen we zo houden."

GEEN PANIEK Hierbij werd het duel tegen Unitas als sleutelduel gezien. Ook zij speelde nog voor de titel, maar zijn door de 13-19 overwinning van SKF uitgeschakeld in deze race. ,,In het hol van de leeuw met zes punten verschil winnen; dat zegt veel over onze groep", was Brink complimenteus. ,,We zijn mentaal ijzersterk en laten ons niet gek maken."

Toch incasseerde SKF tegen Unitas wel een snelle 3-1 achterstand, maar dat was volgens Bink ingecalculeerd. Zo is bekend dat de tegenstander altijd furieus begint. ,,Het was zaak ons hoofd cool te houden en niet in paniek te schieten. Dat is gelukt en in de rust stonden we alweer 5-9 voor."

WORSTELEN De tweede helft werd een vechtwedstrijd, waarbij vooral Bart Mast zich kon onderscheiden. ,,Bij een duel leek het wel worstelen en hij kwam als winnaar uit de strijd. Dat was een duidelijk signaal naar Unitas. Daarnaast wonnen wij veel rebounds en trokken we de partij definitief naar ons toe."

KAMPIOENSKANSEN Met nog twee duels te gaan en twee punten voorsprong, kan het bijna niet meer verkeerd gaan. Zo kan het zaterdag al kampioen worden als het zelf minimaal één punt pakt en DOS verliest. Toch houdt vrijwel niemand daar rekening mee en dus wordt hoogstwaarschijnlijk 15 juni een belangrijke datum. ,,Dan spelen we tegen DOS op eigen veld. Winnen wij zaterdag en zij ook, dan moeten we de 15de minimaal één punt pakken tegen ze. Maar goed, dat is toekomstmuziek. De bloemen krijg je pas aan de finish."