Van Gent Finaleweken: SKF blijft in de eredivisie

VEENENDAAL De tafeltennisvrouwen van SKF spelen ook volgend jaar in de eredivisie. Dat is de uitkomst na winst in de tweede play down-wedstrijd die zaterdagmiddag werd gespeeld tegen Avanti.

De verwachting was dat de ontmoeting een formaliteit zou worden. Immers, een week eerder was er in Veenendaal zonder veel problemen met 3-0 gewonnen van het kwalitatief zwakkere Avanti. De eerste wedstrijd werd dan ook met speels gemak gewonnen door Brenda Vonk. 3-0 werd het nadat de games waren gewonnen met 11-6/11-5 en 11-4. Tegensander Christel Petiet toonde zich een sportief verliezer en maakte tijdens de wedstrijd ruimte voor een lach en een lichte opmerking. Dit zette ook meteen de toon in een uiterst sportieve wedstrijd waarin het krachtsverschil tussen de vrouwen uit Veenendaal en Hazerwoudse dames aan het licht kwam.

BESLISSING ,,Sorry", klonk het door de zaal toen Melanie Bierdrager in de laatste game van de tweede wedstrijd met 9-0 voorkwam. Tegenstander Annefleur Trel kon alleen beleefd knikken. Aan alle kanten was zij, ondanks aardige tegenstand in de eerste twee games, de mindere van Bierdrager die haar wedstrijd binnen elf minuten won met 3-0 (11-5/11-4 en 11-1)

Toen kwam er een kink in de kabel. Of het nu het incident met het al dan niet goedkeuren van het batje van tegenstander Lenny van der Meer was, of de wetenschap dat het haar laatste wedstrijd voor SKF was: ergens ging het mis in de tweede set die Sharon Janssen speelde. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. 11-6 in het voordeel van Janssen was de uitslag van de eerste game. Daarna ging het mis en werden de volgende games met 11-5 en 11-7 verloren. De daarop beslissende game ging ook verloren (11-7) waarna Janssen vol emotie haar handdoek op de grond smeet. Met een tussenstand van 2-1 moest er dus een vierde wedstrijd worden gespeeld. Daarop verscheen Melanie Bierdrager die uiteindelijk vrij eenvoudig Christel Petiet aan de kant zette en met 3-0 (11-6/11-7 en 11-7) voor de beslissende slag zorgde.

VERSTERKINGEN ,,De eerste twee wedstrijden wonnen we eigenlijk zoals verwacht", sprak Bierdrager na afloop. ,,Maar Avanti had de opstelling gewijzigd. We wisten Sharon een sterke tegenstander zou treffen en dat het zou kunnen gebeuren dat ik nog een wedstrijd moest spelen. Mijn potje ging goed en we konden de wedstrijd winnend afsluiten."

Door de overwinning speelt SKF ook volgend seizoen in de eredivisie. Eerder deze week maakte de club bekend zich te versterken met Jacintha de Hoop en Annewyke Appels. Volgens Melanie Bierdrager kunnen de nieuwe speelsters zorgen voor een impuls binnen de vrouwenselectie van SKF. ,,Met hen kunnen we bij de eerste vier eindigen, al hadden we dat dit seizoen ook moeten worden. Maar dan valt het net even verkeerd." Hoewel de tweede wedstrijd dus uiteindelijk ook een formaliteit werd, was er toch opluchting af te lezen van de gezichten van de Veenendaalse vrouwen. ,,We gaan nu eerst de overwinning vieren", aldus Melanie Bierdrager tot besluit.