• import

Van Gent Finaleweken: Seizoen van VZC lijkt verpest

VEENENDAAL Door de 17-12 nederlaag tegen OZ&PC is het seizoen van VZC als een nachtkaars aan het uitgaan. De ploeg ging voor het kampioenschap en toen dat niet haalbaar bleek, zou men promoveren via de nacompetitie de stap omhoog moeten maken. Door het verlies van afgelopen weekend lijkt ook door dat scenario een streep te kunnen. 

Jeroen van der Veer 

Coach Niels Aartse heeft moeite om onder woorden te brengen hoe zijn gevoel na de verloren wedstrijd was. Met vrijwel alles was dit seizoen rekening gehouden, maar niet met dit pikzwarte scenario. ,,De Zaan wordt kampioen, OZ&PC staat nu gelijk met ons en PSV gaat over ons heen. Alleen de nummer twee gaat de nacompetitie in, dus tel uit je winst."

Juist, die is er niet. VZC lijkt, als deze stand ook te zien is aan het einde van de competitie, achter het net te vissen. ,,Wonderen bestaan, maar het feit is wel dat wij het niet meer in eigen hand hebben."

Dat komt door de nederlaag tegen directe concurrent OZ&PC. Na een 5-7 overwinning in de eerste periode, ging het in de tweede met 4-0 onderuit. ,,Daar geven wij de wedstrijd weg", baalde Aartse na afloop. 

Na de 3-3 in de derde periode, ging de laatste met 5-2 verloren. Hierdoor werd de eindstand 17-12. 

Doelpunten VZC: Joshua vd Wilt 3, Sam Kunz 2, Jeroen Westenbrink 2, Jonie Brouwer 2, Remco Bouman, Gilian Rijnsaardt en Niels Veerman.