• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Seizoen DOVO lijkt over na nieuwe nederlaag

VEENENDAAL Het voetbalseizoen is na de 1-3 nederlaag tegen ASWH voor DOVO zo goed als over. De ploeg van Gert Kruys had vol ingezet op het behalen van de derde periode en na een overwinning en twee nederlagen lijkt deze buiten handbereik. Een hard gelag voor de vereniging die zo hunkert naar promotie.

Jeroen van der Veer

Toch leek het zo'n mooie middag te worden. Via Joshua Patrick kwam het razendsnel op 1-0, maar door twee fouten van Yannick Zeeman keek het voor rust tegen een 1-2 achterstand aan. Met Quincy Arends binnen de lijnen kreeg DOVO na de pauze meer stootkracht, maar bleek de 1-3 en de rode kaart voor Marley Berkvens de nekslag.

GEEN FLOW ,,Er kunnen gekke dingen gebeuren, maar je bent geneigd te zeggen dat ons seizoen gespeeld is", sprak een realistische Roy Bakkenes na afloop. ,,We zitten nou ook niet bepaald in een flow waarbij je zegt dat we tegenstanders even oprollen."

NACHTKAARS Een positief gegeven was wel dat Arends liet zien een goede kapstok te zijn voor de Kruys-brigade, maar dit lijkt zoals gezegd te laat te komen. Na de nederlaag bij Quick Boys is de 1-3 verliespartij hard aangekomen. Toch is Bakkenes strijdlustig: ,,We moeten nog acht wedstrijden en moeten ervoor zorgen dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat. Vooral thuis hebben wij de laatste tijd geen goede wedstrijden gespeeld en dus hebben wij wat recht te zetten. Naar onszelf, naar de sponsoren en naar het publiek."