• Guido de Boer

Van Gent Finaleweken: Seizoen De Merino's gaat als een nachtkaars uit

VEENENDAAL Waar het voor de winterstop nog meespeelde om de titel, tellen de spelers van De Merino's nu de wedstrijden af. Het speelt nergens meer voor en ook tegen Volendam kreeg het een nederlaag te verwerken. De zoveelste na de winterstop en trainer Henne Oostermeijer baalt dan ook. ,,Dit is niet wat je in de winterstop had verwacht."

 

Jeroen van der Veer

 

Toch speelde het op eigen veld niet eens zo heel slecht. Het was zelfs beter dan Volendam, maar de Veenendalers gaven de 1-0 knullig weg. Een vrije trap kon vogelvrij bij de tweede paal worden ingeschoten.

Vervolgens toonde de Oostermeijer-brigade wel zijn inzet en was het tot aan de zeventigste minuut de bovenliggende partij. ,,Alleen dan moet je wel kansen creëren", concludeerde de trainer terecht. Dit gebeurde niet, waardoor de tussenstand lang in het voordeel van de bezoekers bleef. 

Na zeventig minuten nam Volendam het initiatief over en gooide zij het duel op slot. ,,Wij hebben na de winterstop veel punten laten liggen en dat kwam door overmacht. We hebben te lang te veel spelers gemist. Toch heb ik vandaag een strijdbare ploeg gezien en wij gaan nu proberen het seizoen goed af te sluiten."

 

*Archieffoto