• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Rentenaar scoort vijf keer voor VRC

VEENENDAAL Met vijf doelpunten heeft Roy Rentenaar zijn club VRC de weg gewezen naar een mogelijke titel. Met nog drie duels op het programma is de achterstand op CDW drie punten en krijgt de nummer één nog de nummer drie voor de kiezen. ,,Wij hijgen hen in de nek en we maken ons op voor een schitterend slot van de competitie", aldus oefenmeester Kees van Rijswijk. 

Jeroen van der Veer

Op eigen veld maakte VRC er een feestje van. VCA werd van met 8-0 verslagen en daarmee werkte het vooral aan het zelfvertrouwen. ,,We gingen rusten met een 3-0 tussenstand en de winst was wel veilig. Toch was ik niet heel tevreden, omdat ik wist dat wij beter konden."

Dat vertelde Van Rijswijk dan ook in de rust aan zijn spelers, die de boodschap begrepen. ,,Je kunt wel gas terug nemen, maar daar geloof ik niet in. Je kunt beter volle bak spelen en rustiger gaan trainen."

Vooral Roy Rentenaar had het zaterdagmiddag op zijn heupen. De aanvaller was als spits vier keer trefzeker, waarna hij op de rechtsbackpositie werd gezet. ,,Ik zij tegen hem dat het wel even genoeg was en als back scoort hij ook nog zijn vijfde. Die jongen is zo gedreven en zo vrolijk. Heerlijk om met zulke jongens te werken."

De andere goals werden gemaakt door Harm Diepgrond en Robin Segers. Een eigen doelpunt zorgde ervoor dat de overwinning zelfs 8-0 werd. ,,De competitie wordt niet beslist op doelsaldo. Als CDW één keer verliest en wij winnen alles, komt er een beslissingswedstrijd."

*archieffoto*