• Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Quincy Arends schiet DOVO in verlenging naar finale

VEENENDAAL Met twee rake treffers in de verlenging heeft Quincy Arends er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat DOVO in de finale van de nacompetitie staat. Nadat het vorige week de uitwedstrijd met 2-3 van Noordwijk had gewonnen, werd het dinsdagavond in Veenendaal 3-1. ,,Mijn geduld wordt beloond."

 

Jeroen van der Veer

 

Het talent uit de eigen jeugdopleiding kon het eigenlijk nog maar nauwelijks beseffen wat er zojuist was gebeurd. Doordat Serhat Koc deze week in Turkije trouwde, kreeg Arends de basisplaats van trainer Gert Kruys. Het vertrouwen werd dubbel en dwars uitbetaald en de spits was 120 minuten lang een plaag voor de verdediging van Noordwijk.

 

KRAMP Sleuren, trekken, achter elke bal aanjagen en in de 113de minuut toch nog de kracht vinden om de 2-1 tegen de touwen te schieten. Dit duel zal bij Arends ongetwijfeld als één van zijn mooiste uit zijn carrière worden. ,,Ik was kapot", bekende hij direct na het laatste fluitsignaal. ,,Ik kreeg in de verlenging kramp, want ik was het niet gewend om zo lang op het veld te staan."

 

Als hem gevraagd wordt naar zijn eerste treffer, verschijnt er een grote glimlach. Toch blijft hij net zo zelfverzekerd en koel als in het veld: ,,Ik kapte de verdediger uit en kon hem met links in de verre hoek krullen."

 

GELIJKMAKER Dat hij deze treffer kon maken, had het ook te danken aan Joshua Patrick. De kleine aanvalspartner van de matchwinnaar maakte in de negende minuut van de verlenging de 0-1 van Noordwijk onschadelijk. Patrick: ,,In de 89ste minuut schoot ik hard op de lat. Toen ik die bal raakte, dacht ik dat het duel beslist zou zijn. Helaas ging die er niet in en moesten we verlengen. Dat ik dan de 1-1 mag maken is natuurlijk fantastisch."

 

Maar oh oh oh, wat maakte DOVO het zichzelf moeilijk. In de reguliere tijd werd vooral de klok een tegenstander van de Veenendalers en begon het met de minuut slordiger te voetballen. Het was dan ook niet verrassend dat Noordwijk in de 77ste minuut de schade uit de eerste wedstrijd ongedaan had gemaakt. ,,Dan baal je even en moet de knop weer om", blikte Joshua Patrick terug. ,,Zij zijn een uitstekende ploeg en dat hebben ze in deze twee wedstrijden laten zien."

 

Toch zijn niet zij maar DOVO door naar de finale en dat doet iedereen bij die club goed. Waar supporters elkaar bij de eerste treffer van Arends al in de armen vlogen, was de feestvreugde bij zijn 3-1 helemaal uitzinnig.

 

STEDOCO In de finale wacht SteDoCo en daar kijkt Joshua Patrick al naar uit. ,,Wijzelf zijn onze grootste tegenstander. Vanavond hebben wij laten zien dat we óók kunnen knokken, maar zo moeilijk moeten wij het onszelf zaterdag niet maken. Wij zijn nog beter in de bal laten gaan en dat moet tegen hen het verschil maken."

 

Ook aanstaande zaterdag is Koch nog afwezig en daarom mag Arends ongetwijfeld opnieuw vanaf de aftrap starten. Slechts in één scenario kan voor hem deze wedstrijd overtroffen worden en dat is in de tweeluik tegen SteDoCo opnieuw beslissend zijn. ,,Dat is iets voor dan. We gaan nu eerst deze overwinning vieren."