• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Quincy Arends is 'on fire'

VEENENDAAL In de gewonnen wedstrijd tegen SteDoCo was de 2-0 van de voet van Quincy Arends alleszeggend. Teamgenoot Mitchell de Zwart gaf een pass op maat en in een bomvol strafschopgebied twijfelde de 19-jarige Arends geen moment. Hij keek, dacht niet na en schoot hard binnen. Nu hij het vertrouwen krijgt betaalt hij dat dubbel en dwars terug. Niet alleen meer in enorm veel werklust, maar nu ook in doelpunten.

Jeroen van der Veer

Vier treffers in de drie belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Het zijn cijfers waar vrijwel alle spitsen op de Nederlandse velden jaloers op zijn. Arends verkeert momenteel in de vorm van zijn leven en piekt op het juiste moment. Waar hij in de competitie zichzelf moest bewijzen tijdens invalbeurtjes, krijgt hij door de afwezigheid van Serhat Koc nu in de nacompetitie de kans om te laten zien wat hij kan. ,,Volgens mij lukt dat vrij aardig", glundert de groeibriljant van DOVO. 

LAST VAN DE SCHOUDERS Wat heet. In de eerste wedstrijd tegen Noordwijk bleef hij nog droog staan, maar in de return ging Arends los en was hij 'on fire'. In de verlenging, bij een stand van 1-1, zorgde hij met twee treffers er persoonlijk voor dat DOVO naar de finale kon. ,,Na die eerste treffer viel er een last van mijn schouders af. Het gehele seizoen baalde ik dat ik zo moeizaam tot scoren kwam en eindelijk lukte het. Dat het dan ook nog op zo'n belangrijk moment was, is natuurlijk enorm gaaf."

TEMPERATUREN Na de 2-1 was de tiener los en schoot hij ook zijn tweede van de avond tegen de netten. Het vertrouwen groeide en groeide en ook afgelopen zaterdag liet Arends van zich horen. In de 3-0 gewonnen wedstrijd tegen SteDoCo was hij verantwoordelijk voor de eerste twee treffers.

,,Ik wist dat ik dit in mij had", zegt hij zelfverzekerd. ,,Het was alleen super frustrerend dat het er niet uit kwam. Het was allemaal steeds net niet. Dan weer de paal, dan weer de keeper of nét naast. Gek werd ik er van. Gelukkig gaat het in deze fase van de competitie uitstekend en maak ik ze wel. Zou het door de tropische temperaturen komen?"

VERTROUWEN Mocht dit het geval zijn, dan is het te hopen dat het zaterdag ook zo'n dertig graden is. Dan speelt DOVO zijn laatste wedstrijd van het seizoen en promotie naar de derde divisie ligt voor het oprapen. ,,Dit geven wij niet meer weg. Niet alleen ik, maar de gehele selectie is in vorm. SteDoCo moet door de 3-0 achterstand aanvallen en daardoor gaat er ruimte voor ons komen. Let maar op; wij promoveren."

Ondanks dat de prijs nog niet binnen is, blikt Arends alvast terug op zijn eerste seizoen bij de senioren. Hij kwam aan het begin van dit seizoen over van de jeugd van De Graafschap, waar hij wegens de grote hoeveelheid blessures moest vertrekken. ,,Dit jaar ben ik fit gebleven en dat is het belangrijkste. Daarnaast heb ik mij als speler enorm ontwikkeld, mocht vrijwel elk duel invallen en trainen op hoog niveau. Ik voel vertrouwen van de trainer en kan dat nu terug betalen."