• 5796263_vee08vzcutrecht4.jpg

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: PSV is te sterk voor VZC

VEENENDAAL Tegen PSV is het VZC niet gelukt om de wedstrijd winnend af te sluiten. Net als vorige week ging het ook nu onderuit. Na vier periodes stond er een eindstand van 13-8 op het scorebord.


Jeroen van der Veer

PSV, dat hoger geklasseerd staat dan de Veenendalers, begon wél scherp aan het duel. Het pakte een voorsprong en wist de marge in de eerste periode zelfs op drie te zetten. Hier tegenover stond niets van VZC en daardoor stond het 3-0.

MOEITE De tweede was echter niet veel beter. PSV ging vrolijk verder met waterpoloën, terwijl het VZC maar niet lukte om in de wedstrijd te komen. Hierdoor ging het in de tweede deel van de wedstrijd met 5-1 onderuit en stond er in de rust een 8-1 tussenstand op het bord.

,,We hadden moeite met het dertigmeter-bad", aldus Marco Kunz. ,,Daarnaast waren we in de eerste twee periodes te slap en creëerden we weinig kansen."

Vanaf de derde periode kon VZC opeens wel goed spelen en werden de laatste periodes in het voordeel van de Veenendalers beslist; 2-3 en 3-4. Dit was echter niet genoeg voor de overwinning en daardoor pakte het opnieuw geen punten.