• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Problemen stapelen zich op bij Panter

VEENENDAAL ,,Het is momenteel geen pretje om trainer van Panter te zijn", sprak Ronald de Roos na de nederlaag tegen AZ2000. Tegen de directe concurrent om degradatie werd met 4-2 verloren en daardoor nemen de zorgen toe. ,,Alle principes moeten overboord en we moeten gaan vechten voor elke meter."

Jeroen van der Veer

Na een snelle achterstand maakte Ilias Abba direct de gelijkmaker en diezelfde middenvelder schoot zijn club zelfs op voorsprong. De 2-2 voor rust was vervelend, maar De Roos maakte zich nog geen zorgen.

Die kwamen pas na rust, toen AZ2000 de voorsprong pakte en uitliep naar 4-2. Toch was de schade veel groter dan alleen de verloren punten. Zo pakte Gianluca Inzitari een oliedomme rode kaart (twee keer geel voor praten. Beiden in dezelfde minuut) en begon het team ouderwets op elkaar te mopperen.

De Roos zag het met pijn in de ogen aan. ,, De problemen stapelen zich momenteel op. Met los zand bouw je geen huizen. Daarvoor is cement nodig en ik kan daar niet alleen voor zorgen. Dat moet met z'n allen gebeuren. Uit de komende negen wedstrijden moeten we zeker negen punten halen, anders ga je de nacompetitie in."