• Archief BDUmedia

Van Gent Finaleweken: Petersen in selectie voor EK karate

VEENENDAAL Het bestuur van de Karate-do Bond Nederland (KBN) heeft maandagmiddag de selectie voor het EK karate bekendgemaakt. De Veenendaalse karateka Timothy Petersen zal Nederland in de klasse tot 84 kg vertegenwoordigen. 
Over de selectie van Petersen bestond geen twijfel. De drievoudig Europees Kampioen wist zich bij de start van het kwalificatietraject in september vorige jaar direct te plaatsen door brons te winnen bij de Premier League-wedstrijd in Berlijn.

Ondanks een periode van vier maanden afwezigheid door een enkelblessure toonde Petersen vorige week in Salzburg met het bereiken van de kwartfinale voldoende vormbehoud. Andere Nederlandse karateka's kwamen niet over de prestatie van de Veenendaler heen.

,,Natuurlijk is mooi dat ik weer bij de selectie zit en dat ik mijn plek middels directe kwalificatie heb afgedwongen. Alleen is mijn doel niet het kwalificeren voor een toernooi. Ik wil er prijzen winnen. Ik ga ervoor om over drie weken een achtste EK-medaille aan mijn palmares te kunnen toevoegen."

Voor Petersen wordt dit zijn twaalfde EK senioren. In 2004 (Moskou) maakte de toen 18-jarige Petersen zijn debuut op het EK. In 2005, 2009 en 2010 pakte Petersen de titel en in 2014 en 2017 het brons. In 2006 en 2014 won Petersen ook brons met het mannenteam.

De Europese Kampioenschappen worden van donder 28 tot en met zondag 31 maart in het Spaanse Guadalajara gehouden.