• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Patrick goud waard voor DOVO

VEENENDAAL Na een opgelopen achterstand tegen ONS Sneek heeft DOVO zich in de tweede helft uitstekend hersteld. Door twee doelpunten van Joshua Patrick werd de 2-1 voorsprong gepakt en deze werd niet meer weggegeven. 

Jeroen van der Veer

Toch was er niet helemaal een hosanna stemming bij de spelers van DOVO. Simon van Zeelst, een belangrijke pion op het middenveld, moest er in de zesde minuut al uit met een flinke blessure. ,,Ik kreeg een elleboog op mijn neus", aldus de pechvogel. ,,Hij is nu redelijk opgezwollen en staat schuin. Ja, die is wel gebroken denk ik."

De spontane middenvelder kreeg dus niet mee dat zijn ploeg voor rust een tegentreffer incasseerde. ,,Na afloop hoorde ik wel dat de eerste helft niet best was. Typisch DOVO; we zijn te wisselvallig. Niet alleen dit seizoen, maar vaak ook in wedstrijden."

Want in de tweede helft kon Van Zeelst wel kijken en toen zag hij goed voetbal en mooie combinaties. Na een benutte strafschop van Patrick kon de vertrekkende aanvaller na een uur spelen ook de 2-1 op het scorebord schieten. De mooie lob was uiteindelijk goed voor drie punten. ,,Aan onze stand waren we verplicht om te winnen. Je merkt dat Patrick enorm belangrijk voor ons is. Hij is topscorer van de competitie geloof ik, als Pilon (speler van DVS'33, red) zich heeft ingehouden. Dat zegt volgens mij wel genoeg."