• Panter wil de jacht openen op de ploegen boven hen, maar heeft de wind nog niet in de rug.

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Panter zoekt naar cement

VEENENDAAL Alle krachttermen zijn in de afgelopen periode bij SV Panter al voorbij gekomen. De ploeg uit de derde klasse heeft momenteel enkel en alleen nog UniVV achter zich en de vereniging moet waken voor degradatie. De neerwaartse spiraal wil Ronald de Roos dolgraag doorbreken, maar ook de oefenmeester beseft dat het lastig wordt.

Jeroen van der Veer

Vol goede moed ging het zaterdag de strijd aan met AZ20000 uit Elderveld en opnieuw ging het mis. De wedstrijd werd gezien als een 'zespunten-wedstrijd' en dat besef leek slechts vijftig minuten bij de spelers door te dringen. ,,Daarna doet de scheidsrechter iets raars, zijn wij afgeleid en zijn andere dingen opeens belangrijker. Gaan wij ons daar op focussen in plaats van op het voetbal en de punten."

SELECTIE Dat Panter momenteel tegen degradatie vecht, is toch wel opmerkelijk te noemen. Vorig jaar wist Ronald de Roos nog geschiedenis te schrijven door de allerhoogste eindklassering uit de historie van de club te bereiken en dat deed het met bijna dezelfde selectie. Wie het team nu bekijkt, ziet dat het op papier nog altijd een goed stel is. Op doel is Dennis Diepeveen redelijk betrouwbaar, voor hem staan enkele spijkerharde mandekkers en op het middenveld lopen spelers die over het algemeen wel iets goeds met de bal kunnen.

Het voetbal draait om scoren en daar ligt echter een belangrijk aspect wat ontbreekt. Dion Kroesbergen kan een uitstekende spits zijn, maar het is bij hem altijd de vraag hoe zijn pet staat. Dwight Keeldar heeft al tijden zijn vorm van vorig seizoen niet en spelmaker Aron de Kaste heeft dit seizoen door blessures veel te veel wedstrijden gemist.

CEMENT Nu de wind dit seizoen overduidelijk niet in het voordeel van Panter staat, wordt er meer gevraagd van de spelers. Arbeid, onoverwinnelijkheid en voor elkaar door het vuur te gaan. ,,En dat laatste ontbreekt helaas op sommige momenten", baalt De Roos, die soms slechts een handjevol spelers op de training kan verwelkomen. ,,Met een frisse groep komt daar volgend jaar gelukkig verandering in, maar we moeten eerst dit seizoen goed afsluiten. Uit de komende negen wedstrijden moeten er minimaal negen punten komen."

Na het duel met AZ2000 zei De Roos dat hij met los zand geen huis kon bouwen en dat het zoeken naar cement was. Deze moet snel gevonden worden, want het is vijf voor twaalf bij Panter. ,,Als het nodig is, ga ik bij wijze van spreken met een cementmolen het veld op. Alles heb ik er voor over om nacompetitie te ontlopen en ik hoop mijn spelers ook."

Met Dieren, Veenendaal, SKV, VRC, Zelos, Keizerstad, Redichem, VRC en opnieuw Keizerstad op het programma, ziet De Roos mogelijkheden. Zo degradeert één ploeg en moeten er twee de nacompetitie in. ,,Zelos, die op een veilige plek staat, staat vijf punten voor en wij hebben één wedstrijd minder. De wedstrijd tegen hen wordt dus cruciaal en het zijn dus met recht Finaleweken. Ik weet dat jullie dan komen filmen en ik sta de krant liever te woord met lijfsbehoud dan dat wij een allesbeslissende wedstrijd moeten spelen."