• Een lach naar het publiek, ook als het even niet lukte

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Panter wil VRC aan titel helpen

VEENENDAAL Ondanks dat Panter zich vorige week definitief heeft veilig gespeeld, blijft de ploeg van Henne Taboas maar winnen. Tegen ESA, toch een hoogvlieger in de derde klasse, werd knap met 1-2 gewonnen en daardoor heeft het zijn doelstelling behaald. ,,Ik wilde 30 punten halen en we hebben er nu één meer."

door Jeroen van der Veer

Door treffers van Aron de Kaste en Dwight Keelder stond het binnen 55 minuten op een 0-2 voorsprong en daarbij vergat het nog verder uit te lopen. ,,We hebben wel vijf 100% kansen gehad", baalde Taboas. ,,Nu scoor je die niet en dan zie je dat het op het eind toch nog spannend wordt."

Door een treffer in de 89 minuut werd het even billenknijpen, maar de verdediging van Panter hield knap stand. Volgende week ontvangt het op de laatste speeldag CDW, die bij winst kampioen kan worden. Weet Panter te winnen, dan mag stadsgenoot VRC hoogstwaarschijnlijk de schaal omhoog houden. 

,,Niemand gaat op ons veld kampioen worden", waarschuwt Taboas titelkandidaat CDW alvast. ,,Daarnaast heb ik een verleden bij VRC en die jongens gun ik de titel. Wij gaan daarom vol voor de winst en die wedstrijd leeft echt wel bij ons. Dat is toch mooi? CDW komt ongetwijfeld met bussen naar ons sportpark en wij gaan ze hopelijk verdrietig huiswaarts sturen."