• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Panter stijgt door besluit Veluwezoom

VEENENDAAL Het zou zomaar kunnen dat sv Panter zonder te spelen een plek op de ranglijst stijgt. Het zaterdagteam van Veluwezoom zal vanwege een spelerstekort de competitie niet afmaken en mocht de KNVB het team uit de competitie halen, dan staan de Veenendalers op de derde plaats in de derde klasse.

 

Jeroen van der Veer

 

Het door Jhon van Beukering getrainde team staat momenteel op een derde positie en begon na het overtuigende kampioenschap van vorig seizoen als favoriet aan de competitie. Die status maakte het waar, maar nu wordt toch de stekker uit de zaterdagtak getrokken.

 

Wanneer de KNVB akkoord gaat met de terugtrekking van Veluwezoom, vervallen alle resultaten van de Velpse ploeg dit seizoen en bestaat de derde klasse nog uit twaalf ploegen. In dat geval is er geen directe degradant en spelen de nummers 11 en 12 uit de eindstand nacompetitie.

 

Aanstaande zaterdag is het duel Veluwezoom en AVW'66  en een week later staat SVP- Veluwezoom op het programma. Een denkbaar scenario is dat de KNVB eerst af zal wachten of Veluwezoom inderdaad twee keer niet op komt dagen, voordat de ploeg daadwerkelijk uit de competitie gehaald zal worden.