• De verdediging stond als een huis bij de Panters

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Panter speelt zich zo goed als veilig

VEENENDAAL Met een hele grote lach sprak Henne Taboas na de 0-2 gewonnen wedstrijd van zijn Panter met de pers. De Veenendalers hadden bij UniVV een belangrijke overwinning weten te behalen en de concurrentie liet punten liggen. Hierdoor heeft het nu een gat van vier punten geslagen en lijkt het de nacompetitie te gaan ontlopen.

Jeroen van der Veer

Waar vorige week bij zijn spelers het besef er niet leek, was dat in het uitduel tegen UniVV duidelijk wel het geval. De thuisploeg vocht voor een van zijn laatste kansen en ook Panter had door dat het een belangrijk duel ging worden. ,,Daarom was het eerste half uur ook niet om aan te zien", lachte Taboas. ,,Er gebeurde weinig en er waren amper tot geen kansen."

Daarna liet Aron de Kaste zich zien. De aanvaller van Panter faalde eerst in een één tegen één situatie, alleen liet hij dat zich geen tweede keer gebeuren. In de tweede helft werd de aanvaller opnieuw de diepte ingestuurd en nu was de rechtsbenige speler wel trefzeker. ,,Daarna werd het bij hen open huis en kregen wij vier grote mogelijkheden."

Deze werden niet benut, waardoor Taboas met spanning langs de lijn stond. ,,Tot Luca tien minuten voor tijd de 0-2 maakte. Er viel een last van onze schouders. We hebben een gat geslagen van vier punten, maar we zijn er nog niet. Bloemen aan de finish." 

*Archieffoto*