• Archieffoto.

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Panter pakt een periodetitel

VEENENDAAL Het is Panter gelukt om zich te verzekeren van de nacompetitie. De ploeg van Ronald de Roos won met 0-2 van FC Lienden en is daardoor een periodetitel rijker. ,,Een paar maanden geleden was ik nog blij als dit seizoen klaar was, maar er is na Uchta veel veranderd. Toen hebben we elkaar de waarheid gezegd en kijk nu eens…"

Jeroen van der Veer

Als een kind zo blij is de vertrekkende oefenmeester met het toetje dat er gaat komen. Panter leek een verloren seizoen te gaan spelen, maar een enorme inhaalrace veranderde de zaak. Panter ging geloven in een periodetitel en die wist het team zaterdag te pakken. ,,Tegen Lienden speelden we gemotiveerd en was de acceptatie onder elkaar goed", aldus De Roos. ,,We zijn dan ook geen moment in de problemen gekomen."

Na een rake strafschop van Bart Juffer kwam het team na een klein half uur op voorsprong en niet lang daarna mocht Juffer opnieuw aanleggen vanaf 11 meter. Deze keer faalde de middenvelder, waardoor het een open wedstrijd bleef. 

In de tweede helft ging het spel redelijk op en neer, maar wist Panter stand te houden. Romano Versteegen, een speler uit het tweede, maakte vervolgens aan alle onzekerheid een einde en schoot de Veenendalers op 0-2. ,,Die gasten hebben dit verdiend. De periodetitel is een mooie bekroning op een opmerkelijk seizoen."