• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Panter op de drempel van de nacompetitie

VEENENDAAL Door de 4-3 overwinning op ESA staat Panter nu zes punten voor op Keizerstad en heeft het nog twee wedstrijden te gaan om geschiedenis te schrijven. ,,Het is eigenlijk te bizar", sprak spits Dwight Keeldar na afloop. ,,Dat wij straks met deze club een periodetitel kunnen pakken is fantastisch."

 

Jeroen van der Veer

 

Dat de aanvaller zo lovend kon zijn, had vooral te maken met de eerste helft van zijn ploeg. Tegen ESA, de nummer twee uit de competitie, speelde het uitstekend voetbal. Het zetten vroeg druk, liet de bal makkelijk gaan en kwam tot goede mogelijkheden. Het publiek zag hierdoor het Panter zoals trainer Ronald de Roos het graag ziet. Ook in het veld genoot Keeldar. ,,Wij kunnen, vooral thuis, heel goed voetballen. Alleen beseffen wij dat soms zelf niet. Dat is ons nadeel, want bij een tegenslag laten wij soms te vaak ons koppie hangen. Zonde, want wie weet waar wij nu anders hadden gestaan."

 

Door de 1-0 van Keeldar kwam Panter nog beter in de wedstrijd en had ESA het lastig met de ploeg uit Veenendaal. Nog voor rust werd de stand naar 3-0 getild en waren Gianluca Inzitari en Kevin van Offeren de overige doelpuntenmakers. ,,Door onze gretigheid wisten wij hun fouten af te straffen. Dan kan je zeggen dat het blunders van hen waren, maar je kunt het ook als een beloning voor het harde werken zien."

 

Na de onderbreking kwam er een ander ESA uit de kleedkamer en liet Panter zich terugdrukken. De 3-1 leek de spanning terug in het duel te brengen, maar opnieuw Van Offeren zorgde ervoor dat de marge drie werd. ,,Daarna gaan zij op de aanval spelen en drukken zij ons terug. Zo stond ESA nog maar met drie verdedigers en werd het nog 4-3. Toch heb ik nooit het gevoel gehad dat wij gingen verliezen."

 

Nog nooit haalde Panter een periodetitel in de derde klasse en het mag voor de vereniging nu eigenlijk niet meer misgaan. Het staat op de derde plaats en heeft de prijs al met één hand vast. Dit komt mede door de zestien treffers die Keeldar wist te produceren. ,,Ik wil het team graag helpen en dat kon door mijn 1-0. Of wij iets in de tweede klasse te zoeken hebben? Ik weet het niet, maar we gaan er vol voor in de nacompetitie."