• Archief BDUmedia

Van Gent Finaleweken: Panter neemt eerste horde in nacompetitie

VEENENDAAL In Nijmegen heeft Panter de eerste belangrijke overwinning in de nacompetitie behaald. Tegen Oranje Blauw vocht het voor zijn laatste kans en gingen de elf spelers voor het uiterste voor elkaar. Waar de ploeg van Ronald de Roos dit seizoen regelmatig door het ijs zakte, lijkt het nu net op tijd weer op te staan. Het won met 1-2 en daardoor moet alleen nog Barneveld verslagen worden om volgend seizoen opnieuw in de derde klasse te spelen.

Jeroen van der Veer

Toch ging het ook afgelopen zaterdag niet eenvoudig voor de Veenendalers. Dat begon al bij de voorbereiding, waarbij de bus waarmee de spelers zouden afreizen naar de uitwedstrijd pech kreeg. Hierdoor was er een uur vertraging, werd er in de vervangende lijnbus al begonnen met de tenues uitdelen en werden ook de enkels al ingetapet. ,,Dit is een beetje inherent aan dit seizoen", aldus De Roos. ,,Maar ik moet de complimenten aan de ploeg geven over hoe ze dat hebben opgepakt."

Na een korte warming-up begon de wedstrijd een half uur later dan verwacht en bleek dat Oranje Blauw, dat om promotie vanuit de vierde klasse speelde, helemaal geen hoogvlieger was. Enkel en alleen een middenvelder kon goed overweg met de bal en verder waren het veelal lange halen.

Toch zou je hiermee Panter te kort doen, want zij lieten zaterdag zien toch echt over een goede ploeg te kunnen beschikken. Ondanks dat enkele spelers kleine pijntjes voelden, stond iedereen er. ,,Het geloof in de groep zie ik terugkomen. De rotte appels zijn weg en ik zie nu jongens, zoals Kevin van Offeren, die de pijn doorbijt en er toch weer voor de groep staat."

Zoals aangegeven werd er als een collectief geknokt en kwam het vlak voor rust op voorsprong. Een scherpe vrije trap van Peter Doornenbal verdween achter de doelman en daardoor scoorde Panter op het ideale moment.

In de tweede helft werd het vooral een knokwedstrijd, waarin Jos van der Wilt vijf minuten in de tweede helft op aangeven van Aron de Kaste de bevrijdende 0-2 wist binnen te knikken. Deze voorsprong werd met hangen en wurgen verdedigd en van goed voetbal kon niet worden gesproken. Toch had niemand uit de staf daar het nog over, omdat de ploeg niet nerveus werd na de geïncasseerde 1-2. Door de overwinning wacht zaterdag op eigen veld de 'finale' tegen Barneveld. Wint het die, dan speelt de ploeg van Ronald de Roos volgend seizoen gewoon weer in de derde klasse.

,,Toen ik mijn spelers feliciteerde, zeiden zij dat ze het oude Panter weer een beetje terug is", sprak de winnende trainer trots. ,,Dat moeten we nog een week doen en dan kost het heel veel energie, maar daarna moeten we wel staan waar we horen te staan."